Tipuri de încălțăminte care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat. Lecția de fashion pentru partenerul tău

tipuri de incaltaminte garderoba barbati
Tipuri de încălțăminte care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat

Garderoba unui bărbat este și ea la fel de versatilă așa cum este și cea a unei femei. Însă știați care sunt tipurile de încălțăminte care nu trebuie să lipsească?

Aflați din rândurile următoare, ce tipuri de încălțăminte nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat. În plus, descoperiți și câteva sfaturi pentru asortarea acestora. 

 

Ce tipuri de încălțăminte nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat 

Pantofi casual: sneakers, teniși sau adidași 

Atunci când vine vorba despre primul tip pe care orice bărbat ar trebui să îl aibă în garderoba sa, este vorba despre pantofi casual.

Fie că este vorba despre teniși, adidași sau sneakerși, modelele au o varietate nelimitată, motiv pentru care se pot asorta la orice ținută aleasă. Astfel, fie că este vorba despre stilul business-casual sau casual sport, poți alege o încălțăminte confortabilă, dar și care să dea bine la orice stil. 

Atunci când vine vorba despre stilul casual sport, poți alege o pereche de sneakers sau o pereche de adidași, iar atunci când vine vorba despre business casual, poți alege o pereche de teniși, pe care îi poți asorta fără probleme cu o pereche de blugi un tricou alb sau

un sacou. Atunci când vine vorba despre nuanța aleasă, încălțămintea poate să fie albă sau neagră, în funcție de ținuta aleasă, astfel încât să te pună în evidență prin nuanțe puternice, dar și să existe o pată de culoare. 

Pantofi clasici sau eleganți 

Bineînțeles că vor exista și momente în care trebuie să participați la diverse evenimente elegante, fie că este vorba despre o nuntă, o aniversare sau o cină specială în oraș, motiv pentru care va fi o ocazie potrivită pentru a purta o ținută la care va trebui să asortați o pereche de

încălțăminte clasică sau elegantă. 

Astfel, atunci când vine vorba despre o ținută care conține un costum negru asortat cu o cămașă neagră atunci cei mai potriviți pantofi sunt cu siguranță cei clasici ușor lăcuiți, de culoare neagră. Cu toate acestea, dacă optați pentru o ținută elegantă însă care deține diverse imprimeuri și sau nuanțe atunci puteți să alegeți o pereche de loafers și eleganți, cu alte cuvinte mocasini. 

Ghete versatile 

De asemenea, atunci când temperaturile sunt puțin mai joase decât ar trebui, în anotimpul rece, atunci cu siguranță nu trebuie să lipsească din garderobă și ghetele versatile, cele pe care le puteți purta indiferent de ținută, însă pot arăta foarte bine atunci când sunt purtate alături de pantaloni negri simpli sau chiar blugi. De asemenea, avantajul acestor ghete este faptul că se pot găsi în diferite nuanțe și modele astfel încât se pot asorta cu ușurință la orice ținută pe care o dețineți. 

marelbo pantofi barbati
Tipuri de încălțăminte care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat[Sursa foto: freepik]

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sfaturi pentru asortarea pantofilor

În funcție de culoare  

Asortarea pantofilor negri  

Bineînțeles că pantofii negri sunt cei care nu trebuie să lipsească și nici nu lipsesc vreodată din garderoba unui bărbat, astfel încât în funcție de culoarea lor, pantofii se potrivesc cel mai bine cu pantalonii care se află în aceeași culoare, astfel pentru a opta pentru o ținută elegantă, însă

dacă alegeți și un costum de o nuanță gri deschis în loc de o cămașă albă simplă, cu siguranță puteți asorta la această ținută pantofi negri, fără niciun fel de problemă pentru o ținută rafinată, care vă va scoate în evidență. 

Asortarea pantofilor maro  

O altă nuanță care trebuie neapărat să existe în garderoba bărbaților este cea a pantofilor maro. Această nuanță este una foarte versatilă și se poate adapta la orice ținută astfel încât pantofii se pot purta cu pantaloni maro închis, bleumarin sau chiar albi.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de o regulă pentru ca ținuta să fie corectă, mai exact, încălțămintea trebuie să fie cu 2 nuanțe mai deschise decât restul ținutei. 

pantofi eleganti barbati
Tipuri de încălțăminte care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat[Sursa foto: freepik]

În funcție de stil  

Pantofii potriviți pentru blugi  

Un alt criteriu după care ne putem ghida atunci când vine vorba despre pantofi, este asortarea acestora în funcție de stil. Așadar, un stil este cel casual în care optăm pentru o pereche de blugi, atunci când participăm la un eveniment sau când mergem la birou. Așadar, putem să asortăm o pereche de bocanci care se află în nuanțe deschise sau cizme, într-o nuanță închisă de maro, încălțăminte pe care o putem purta fără nici o problemă la blugii clasici pentru un look profesional, sau la cei negri, dacă încălțămintea este tot neagră. 

Pantofii potriviți pentru costum  

De asemenea, există și un stil mult mai elegant, și anume cel în care ținuta este formată dintr-un costum, la care putem opta pentru pantofii tip Oxford, care sunt totodată și cei mai populari și potriviți atunci când vine vorba despre o ținută elegantă. Indiferent de faptul că pantalonii au dungi, carouri sau alte astfel de modele, încălțămintea trebuie să fie întotdeauna de o nuanță neutră. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

denis pantofi
Tipuri de încălțăminte care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce nu suportă femeile la bărbați. 3 lucruri pe care le evită cu orice preț

În funcție de eveniment  

Pantofii potriviți la o întâlnire de afaceri  

Nu în ultimul rând, un criteriu pe care trebuie să respectăm este asortarea pantofilor în funcție de eveniment. Bineînțeles că nu putem purta aceiași pantofi la o întâlnire de afaceri sau la o ieșire în oraș, astfel încât dorim să facem o impresie bună, în special dacă participăm la o întâlnire de afaceri. Așadar, putem alege un costum bleumarin pe care îl vom asorta cu o pereche de pantofi negri, din piele, în funcție de preferințe. Aceasta este ținută la care puteți adăuga și o geantă potrivită, un ceas sau o curea care se află în aceeași nuanță cu pantofii, pentru o ținută smart casual, dar totodată și elegantă. 

Pantofii potriviți la un botez sau nunta 

Așadar, nu în ultimul rând, trebuie să ținem cont și că în garderoba noastră trebuie să existe pantofii potriviți pentru un eveniment precum este și nunta sau botezul. Așadar, o ținută potrivită pentru un astfel de eveniment, este formată dintr-o pereche de pantaloni gri și încălțăminte într-o culoare precum vișiniu sau bleumarin, la care vom adăuga o vestă în carouri de exemplu, o cămașă albă dar și o cravată care să se asorteze cu nuanța pantofilor. De asemenea, puteți opta și pentru costume care sunt în nuanțe mai deschise precum bej sau crem, acolo unde veți adăuga pantofi negri. 

tipuri de incaltaminte garderoba barbati wikipedia
Tipuri de încălțăminte care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cu ce se asortează culoarea fuchsia? 5 culori care se potrivesc



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

5 evenimente care pot provoca traume

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies