Tipuri de plante pe care femeile le pot avea în casă. Cum trebuie să le îngrijească?

Tipuri de plante pe care femeile le pot avea în casă
Tipuri de plante pe care femeile le pot avea în casă

Află din rândurile următoare care sunt cele mai îndrăgite plante de interior și cum trebuie să ai grijă de ele.

Plantele joacă un rol foarte important în viața oamenilor și în special în viața femeilor. Asemenea femeii, florile sunt un simbol al frumuseții, care ne colorează viața și ne face fericiți. De aceea, este indicat ca fiecare femeie să aibă în casă cel puțin o plantă de care să aibă grijă. Mulți cercetători au făcut diverse studii pentru a determina modul în care plantele influențează starea de bine a oamenilor.

Astfel, este dovedit științific faptul că oamenii care se înconjoară de plante sunt mai optimiști și mai relaxați, având parte de o serie de emoții potrivite.

Deși multe persoane și-ar dori să dețină mai multe plante, fie spațiul în care locuiesc nu le permite acest lucru, fie nu știu cum să aibă grijă de ele și se tem să nu le omoare.

În cadrul unei emisiuni, Raluca Tenea, fondator al unei platforme care se ocupă cu comercializarea plantelor de interior, a oferit câteva exemple de plante pe care le poți avea în apartamentul tău, fără

să le acorzi prea multă atenție. Tot ea ne-a oferit câteva sfaturi utile de îngrijire a acestor.

Plante ușor de întreținut

Citește și: Cum să aduci un plus de culoare într-o cameră întunecată cu ajutorul plantelor de apartament

Tipuri de plante pe care femeile le pot avea în casă
Tipuri de plante pe care femeile le pot avea în casă[Sursa foto: pexels]

Zz plant

Tipuri de plante pe care femeile le pot avea în casă
ZZ Plant[Sursa foto: pexels]

În topul plantelor de apartament care nu necesită prea multă atenție se află Zz plantul, care este cea mai ușor de îngrijit plantă pentru că nu are nevoie nici de foarte multă lumină, nici de o udare periodică.

Este o plantă suculentă, iar plantele suculente le udăm rar și nu are nevoie nici de foarte multă lumină naturală. Poate să tolereze condiții mai slabe de lumină.

Dacă o udăm mai mult decât ar trebui, riscăm să o înecăm și să moară. ”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Astfel, Zz plant are nevoie de o lumină adecvată și de o udare bună la fiecare două săptămâni. Ea este caracterizată prin frunzele sale strălucitoare, largi, de formă ovală, care răsar în sus.

Aglaonema

Tipuri de plante pe care femeile le pot avea în casă
Aglaonema[Sursa foto: pexels]

Plantele aglaonema sunt niște plante de apartament de-a dreptul spectaculoase datorită culorilor extraordinare pe care le au frunzele. Acestea la rândul lor nu sunt plante pretențioase și au au nevoie de lumină directă pentru a le menține culorile aprinse.

„Nu cresc foarte mult în înălțime și se dezvoltă sub formă de tufă de jur împrejur .”, spune specialistul în domeniu.

Iedera diavolului

Tipuri de plante pe care femeile le pot avea în casă
Pothos[Sursa foto: pexels]

Photosul are denumirea populară de iedera diavolului și este, fără îndoială, una dintre cele mai ușor de cultivat plante de interior. Aceasta rezistă atât la condiții de udare insuficientă, cât și excesivă.

Pothos poate fi plantat în interior pe tot parcursul anului și va crește rapid, adăugând între 12 și 18 cm lungime într-o lună.

Sansiveria

Tipuri de plante pe care femeile le pot avea în casă
Sansiveria[Sursa foto: pexels]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Sansiveria este numită și planta șarpe datorită formei sale. Este o alegere ideală pentru începători deoarece este foarte greu de ucis. Această plantă se poate adapta condițiilor de soare, dar supraviețuiește și în lipsa lui. De asemenea, în lunile de iarnă pot trece chiar două-trei luni între udări.

Potrivit specialistului în domeniu, sansiveria este o plantă pe care trebuie să o avem în interior deoarece eliberează o cantitate semnificativă de oxigen pe timp de noapte.

Toate plantele de interior prin procesul lor de fotosinteză, au capacitatea să absoarbă dioxidul de carbon și să elibereze oxigen .”, spune specialistul în domeniu.

Dieffenbachia

Citește și: 5 Flori de apartament care înfloresc tot anul. Te poți bucura de ele în orice anotimp

Tipuri de plante pe care femeile le pot avea în casă
Dieffenbachia[Sursa foto: pexels]

Dieffenbachia este de asemenea o plantă nu foarte pretențioasă pe care o poți avea în propria locuință și nu necesită nici o îngrijire foarte amănunțită. Acestea au nevoie însă de lumină și în funcție de tipul de soi, pot crește foarte mult în înălțime, fiind niște plante de-a dreptul spectaculoase.

Cu cât e mai mare planta, cu atât o udăm mai puțin deoarece suprafața de pământ este mare și pământul se usucă mai greu. Cu cât este planta mai mică, deci ghiveciul în care o ținem este mai mic, se usucă repede pământul și trebuie să o udăm mai des .”, a precizat specialistul în domeniu.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

6 secrete ca să ai un ficus superb în apartament

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies