Tipuri de vopsea de păr: caracteristici, avantaje, recomandări

Tipuri de vopsea de păr: caracteristici, avantaje, recomandări
Tipuri de vopsea de păr: caracteristici, avantaje, recomandări

Colorarea părului este una dintre cele mai populare metode de a-ți schimba look-ul.

Însă, pentru a alege produsul potrivit pentru părul tău, este important să înțelegi ce avantaje au anumite tipuri de vopsea de păr și care formulă ți se potrivește cel mai bine.

Vopsea de păr permanentă

Vopseaua de păr permanentă este cea mai eficientă opțiune pentru acoperirea firelor albe, sau pentru închiderea nuanței naturale. Avantajul principal al acestui tip de vopsea este faptul că își păstrează intensitatea și strălucirea pentru o perioadă mai lungă de timp, chiar și după câteva săptămâni. De asemenea, culoarea rezistă mult mai bine în urma spălărilor, mai ales dacă folosești un șampon special pentru păr vopsit. Spre deosebire de alți coloranți cosmetici, vopseaua permanentă este disponibilă într-o gamă variată de nuanțe, de la tonuri de blond, până la nuanțe de roșcat sau brunet. De asemenea, studiile au demonstrat că vopseaua permanentă conține ingrediente mai naturale decât vopseaua semi-permanentă.

Totuși, colorarea frecventă a părului cu vopsea permanentă nu este recomandată, deoarece poate afecta pe termen lung rezistența și elasticitatea firelor de păr. Tocmai de aceea, după vopsire sunt recomandate tratamentele de hidratare a părului.

În unele cazuri, vopseaua de păr permanentă poate cauza reacții alergice, datorită concentrației de amoniac și peroxid, așa că în astfel de situații, vopseaua poate fi înlocuită cu o variantă semi-permanentă.

Vopseaua de păr semi-permanentă

Vopseaua de păr semi-permanentă este alegerea ideală pentru persoanele care își doresc o schimbare de look temporară. În plus, acest tip de vopsea nu conține amoniac, având o concentrație redusă de peroxid de oxigen. Acest lucru înseamnă că vopseaua semi-permanentă este mult mai blândă, așa că există un risc mai mic de a avea reacții alergice la astfel de coloranți.

Totuși, vopseaua semi-permanentă nu este la fel de rezistentă precum coloranții permanenți, așa că aceasta își va pierde din intensitate după 12-24 de spălări. Însă, această variantă de vopsea are o acțiune mult mai delicată și nu deteriorează firele de păr, oferind o culoare cu un aspect mai natural. În plus, vopseaua semi-permanentă este ideală pentru persoanele cu un scalp sensibil. 

În cazul variantelor de vopsea semi-permanentă există o selecție mai mică de tonuri de culoare, așa că îți vei putea schimba look-ul doar cu câteva tonuri. 

Vopseaua de păr temporară

Dacă îți dorești o schimbare de look de scurtă durată, atunci vopseaua temporară este soluția ideală, pentru că acest tip de colorant se spală după două șamponări. În general, astfel de coloranți temporari se folosesc și în balsamurile personalizate, care oferă reflexe violet sau argintii. Însă, femeile apelează la acest tip de vopsea pentru a-și reîmprospăta culoarea părului, evitând astfel vopsirea frecventă cu un colorant permanent.

În plus, avantajul unui astfel de colorant temporar este acela că poți experimenta diverse nuanțe, fără a schimba radical culoarea naturală a părului. De asemenea, vopseaua temporară nu deteriorează părul și poate acoperi chiar și rădăcinile.

Vopseaua temporară te ajută să obții o schimbare de look instant, însă nu rezistă mai mult de 3 spălări, culoarea fiind intensă doar câteva zile.

Vopsea de păr fără amoniac

Amoniacul este folosit pentru coloranții permanenți, fiind o substanță extrem de dură și dăunătoare pentru persoanele cu un scalp sensibil. În plus, amoniacul poate deteriora firul de păr în timp, făcându-l mai fragil și uscat, cu un aspect nesănătos.

Vopseaua de păr fără amoniac are în compoziția sa ingrediente mult mai blânde, fiind o alegere potrivită pentru persoanele cu părul sensibil. În plus, aceste variante de vopsea conțin și uleiuri nutritive, care hidratează părul, făcându-l mai fin și mai mătăsos. De asemenea, vopseaua fără amoniac oferă un aspect cât mai natural părului, fiind o opțiune ideală pentru nuanțele neutre, precum blondul miere sau șatenul deschis.

Așadar, acestea sunt principalele tipuri de vopsea de păr pe care le găsești pe rafturile magazinelor de cosmetice. Atunci când alegi un anumit produs pentru colorarea părului trebuie să te gândești la nevoile tale, dar și la sănătatea podoabei capilare. Verifică atent ingredientele și gândește-te la schimbarea de look pe care ți-o dorești.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Secretul pentru un chec pufos. Ai nevoie de câteva ingrediente!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jucătorii echipei naționale, gest inedit pentru gazde. Ce au făcut tricolorii după eliminarea de la EURO 2024 - FOTO

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies