Tiramisu. Cel mai bun desert din toate timpurile!

retete de gustare

Tiramisu

Tiramisu se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tiramisu. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tiramisu, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tiramisu

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 10 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Citește și: Când se pune gelatina în piftie. Trucul pentru un preparat de nota 10

retete de prajituri de casa
Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Cât fierbem mucenicii? Greșeala majoră care strică gustul și textura!

Ingrediente

  • 24 de pișcoturi
  • 500 g de mascarpone
  • 150 g de zahăr
  • 200 ml de cafea, gata făcută
  • pudră de cacao
  • 4 gălbenușuri de ou+ 2 albușuri de ou
  • 2 linguri de vin dulce, opțional

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea cafelei. Este nevoie ca primul pas să fie acesta, dat fiind faptul că mai apoi trebuie să lăsăm cafeaua să se răcească complet înainte de a înmuia pișcoturile în ea. în cazul în care simțiți nevoia să o îndulciți, o puteți face, însă cu toate acestea, desertul își va lua dulceața și de la pișcoturi care au zahăr, dar și de la cremă.

retete pentru desert
Tiramisu[Sursa foto: freepik]

  • Așadar, acum că ne-am ocupat de primul pas, este nevoie să începem să preparăm și crema pentru tiramisu. Vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni potrivite, în care într-unul vom sparge și adăuga albușurile de ou, iar în celălalt gălbenușurile de ou.

tiramisu reteta simpla
Tiramisu[Sursa foto: freepik]

  • In bolul în care am adăugat gălbenușurile de ou, vom adăuga și zahărul și-l vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când acesta se va dizolva complet, iar cantitatea va crește.

  • Separat, în bolul în care am adăugat albușurile de ou, presărăm și un praf de sare, după gust, iar apoi amestecăm ingredientele tot cu ajutorul unui mixer până când se întăresc și formează o textură cremoasă, cu vârfuri, care nu se deplasează de pe bol.
  • Imediat apoi, a venit momentul să încorporăm și crema noastră de mascarpone, în bolul în care se află crema de gălbenușuri. Este nevoie să adăugăm câte o lingură din toată cantitatea de mascarpone, până când aceasta se termină, timp în care după fiecare lingură adăugată, vom amesteca cu ajutorul unui tel sau a unei linguri, astfel încât aceasta să se încorporeze. Abia la final, vom desprinde crema de pe pereții bolului și vom folosi de această dată mixerul pentru a ne asigura că toate ingredientele se omogenizează așa cum este nevoie.

Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

  • In continuare, a venit momentul să încorporăm în crema de gălbenușuri, și spuma de albușuri preparată anterior, de această dată tot cu ajutorul unui tel sau a unei linguri, treptat. La final, în momentul în care ne dorim să încorporăm cu adevărat spuma de albușuri, putem folosi mixerul pentru omogenizare.

tiramisu
Tiramisu[Sursa foto: freepik]

  • In ceea ce privește adăugarea vinului dulce, acest pas este opțional, însă cu toate acestea în cazul în care totuși optați să îl adăugați în rețetă, vinul se poate pune atât în cafea, cât și în crema de mascarpone, în funcție de propriile preferințe.

Tiramisu[Sursa foto: freepik]

  • Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, ne putem ocupa de montarea prăjiturii. Vom avea nevoie de o tavă de cuptor dreptunghiulară cu pereții detașabili sau de un platou de dimensiuni mai mari. Vom aduce lângă noi și cafeaua preparată anterior și răcită până în acest moment și începem să scufundăm timp de doar câteva secunde pișcoturile în cafea, asigurându-ne că nu absorb prea mult lichid. Le scurgem apoi și le aranjăm unul lângă altul pe platou. Este foarte important să avem grijă ca pișcoturile să nu fie extrem de înmuiate în cafea, pentru că acestea își vor lua umiditate și de la cremă.

Tiramisu[Sursa foto: freepik]

  • Imediat ce am așezat primul strat de pișcoturi, urmează să împărțim crema în 2 părți cât se poate de egale, iar un prim strat să-l punem chiar acum și să nivelăm cu ajutorul unei spatule. Procesul se repetă, până când toate pișcoturile au fost terminate, dar și crema.

Tiramisu[Sursa foto: freepik]

  • La final, presărăm deasupra pudra de cacao, atât cât să acopere toată suprafața desertului, iar imediat apoi rețeta de astăzi este gata de servit, după ce va sta la frigider timp de cel puțin 2 ore. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cât fierbem mucenicii? Greșeala majoră care strică gustul și textura!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies