Chef Joseph Hadad a pregătit tiramisu pentru femeile însărcinate.
Chef Joseph Hadad, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, îndrăgit în emisiunea TV culinară pe care o jurizează, reușește să stârnească la fel de mult interes și pe rețelele de socializare. Acolo, fiecare videoclip aduce în fața urmăritorilor un gust inedit, de la mic dejun, la prânz, cină, deserturi sau gustări, iar toate acestea sunt mult mai ușor de realizat decât ne-am putea imagina.
Cum pregătește chef Joseph Hadad tiramisu cu căpșuni la pahar, pentru femeile însărcinate?

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De această dată, rețeta bucătarului este un desert, și anume un tiramisu cu căpșuni și explică pașii esențiali pentru un dulce delicios. Începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul pudră, bateți totul până se incorporează, adăugați la bain marie, bateți smântâna lichidă până când crește în volum, adăugați crema de mascarpone și continuați să bateți. Feliați foarte fin căpșunile și așezați-le după bunul plac, înmuiați în cafea pișcoturile, apoi veniți cu straturile de care aveți nevoie.
Un detaliu foarte important este că acest desert arată diferit față de cel pe care îl știm în mod normal, deoarece este realizat în pahare.
"Ingrediente:
- 125 g zahăr pudră
- 5 gălbenușuri
- 500 g mascarpone
- 250 ml smântână lichidă
- 1000 ml cafea
- 10 g ghimbir ras
- pișcoturi
- căpșuni

Proces:
- Puneți gălbenușurile și zahărul pudră într-un bol, bateți până când se incorporează. Puneți apoi bolul la bain marie și bateți încontinuu până când se deschide la culoare și se întărește. Luați de pe foc și puneți deoparte.
- Bateți smântâna lichida pana când creste, începeți pe o treapta cea mai mică și treptat măriți viteza. După ce smântâna s-a mărit în volum, puneți crema mascarpone și reporniți, continuați să bateți până când este bine incorporat.
- Turnați amestecul de gălbenușuri peste amestecul de smântână și incorporați cu o spatulă, adăugați ghimbirul ras și amestecați de jos în sus precum în video, până când s-au incorporat toate ingredientele.
- Feliați foarte fin căpșunile și așezați, precum în video, feliile în pahare. Înmuiați în cafea pișcoturile și așezați un strat în pahare. Puneți crema într-un poș și puneți câte puțin în fiecare pahar. Puneți din nou un strat de pișcot, încă unul de cremă, încă unul de pișcot și încă unul de cremă
- Ștergeți surplusul de cremă și puneți paharele la frigider minim 2 ore. Serviți cu pudra de cacao deasupra. Poftă bună!
TIPS: În general, femeile însărcinate nu pot manca tiramisu, din cauza ouălor crude, însă pregătind ouăle la bain marie, acestea se gătesc încât să fie sigure și pentru femeile însărcinate. Feliați cât mai fin căpșunile ca să se lipească de pahar.", a povestit chef Joseph Hadad.
View this post on Instagram