Tiramisu cu ciocolata este o variatiune delicioasa a celebrului desert. Se prepara usor.
Ingrediente
20 g ness
30 ml apa fierbinte
375 ml frisca
250 ml mascarpone
60 ml lapte condensat (cel indulcit, nu cel pt cafea)
150 g ciocolata amaruie
250 g piscoturi(cca 45 de piscoturi)
250 ml cafea tare aromatizata cu rom sau lichior
50 g ciocolata amaruie pentru decor
Mod de preparare
Dizolvam mai intai ness-ul cu apa fierbinte intr-o cescuta, lasam la racit.
Batem frisca lichida.
Batem si mascarponele impreuna cu laptele condensat pana devine o crema.
Adaugam si ness-ul rece si amestecam.
Topim ciocolata amaruie si o turnam incet in crema de mascarpone, amestecam pana se omogenizeaza bine. Adaugam si frisca peste si amestecam. Crema rezultata, o dam la rece.
In cafeaua rece se pun 2 linguri de Amaretto.
Incepem sa asamblam, asezam un strat de piscoturi pe un platou, le insiropam cu cafea si intindem crema.
Decoram cu ciocolata razuita, la mine cu cacao amaruie. Se da la rece pentru 5 ore.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro