Un desert light in care crema clasica de mascarpone este inlocuita cu una din ricotta si iaurt cu mai putine grasimi.
Ingrediente:
30g ciocolata neagra rasa
2 linguri lichior de cafea
1 lingurita extract vanilie
30g zahar pudra (sau indulcitor)
230g iaurt cu putine grasimi
230g ricotta cu putine grasimi
1 lingurita zahar (sau indulcitor)
120ml apa fierbinte
1 lingurita cafea solubila
8 piscoturi taiate in jumatati
Mod de preparare:
Imparte
Dizolva cafeaua instant in apa fierbinte si adauga lichiorul de cafea si 1 lingurita de zahar/indulcitor. Amesteca bine si toarna in cantitati egale peste piscoturile din pahare.
Amesteca ricotta cu iaurtul si zaharul pudra (indulcitorul) si mixeaza pana devine un amestec cremos. Pune cantitati egale peste piscoturile din pahar.
Presara ciocolata rasa sau cacao, acopera paharele si pune-le la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro