Un desert inedit, gata in doar 10 minute. Cantitatile sunt suficiente pentru patru portii.
Ingrediente:
2 lingurite cafea instant (nes)
2 linguri vin de Marsala
50 g fulgi ciocolata amaruie
225 g Mascarpone
4 linguri whiskey
2 linguri zahar pudra
250 ml frisca
½ lingurita esenta de vanilie
8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati
1 lingura cacao, pentru servit
Mod de preparare:
Cafeaua
instant se dizolva in 100 ml apa. Se adauga vinul si se lasa sa se odihneasca. Fulgii de ciocolata se pun in blender si se amesteca pana se zdrobesc.
Intr-un vas adanc se pune branza Mascarpone, whiskey si zaharul. Se amesteca aprox. 1 minut cu mixerul pana se omogenizeaza.
Separat, frisca se amesteca bine cu esenta de vanilie pana se intareste.
Cand este gata, se incorpozeaza cu o spatula in crema de branza.
Se trece la asamblare: jumatate din bucatile de piscot se inmoaie in cafea. Se pun in pahare sau in vase mici. Deasupra se pune ciocolata, apoi se completeaza cu crema de mascarpone. Se continua cu inca un strat de piscot inmuiat in cafea, apoi ciocolata si mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao.
Sursa
Ingrediente:
2 lingurite cafea instant (nes)
2 linguri vin de Marsala
50 g fulgi ciocolata amaruie
225 g Mascarpone
4 linguri whiskey
2 linguri zahar pudra
250 ml frisca
½ lingurita esenta de vanilie
8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati
1 lingura cacao, pentru servit
Mod de preparare:
Cafeaua instant se dizolva in 100 ml apa.
Se adauga vinul si se lasa sa se odihneasca. Fulgii de ciocolata se pun in blender si se amesteca pana se zdrobesc.
Intr-un vas adanc se pune branza Mascarpone, whiskey si zaharul. Se amesteca aprox. 1 minut cu mixerul pana se omogenizeaza.
Separat, frisca se amesteca bine cu esenta de vanilie pana se intareste. Cand este gata, se incorpozeaza cu o spatula in crema de branza.
Se trece la asamblare: jumatate din bucatile de piscot se inmoaie in cafea. Se pun in pahare sau in vase mici. Deasupra se pune ciocolata, apoi se completeaza cu crema de mascarpone. Se continua cu inca un strat de piscot inmuiat in cafea, apoi ciocolata si mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro