Tiramisu la pahar. Perfect pentru un candy bar!

retete pentru desert

Tiramisu la pahar.

Tiramisu la pahar se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tiramisu la pahar.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tiramisu la pahar, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tiramisu la pahar 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră 

Citește și: Care este diferența dintre ciorbă și supă. Distincția dintre cele două preparate

retete de prajituri de casa
Tiramisu la pahar.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Rețeta de papanași a bunicuței Gherghina! Un preparat delicios și foarte ușor de realizat

Timp de preparare - o oră 

Timp total - 2 ore 

Rețeta este pentru 4 persoane 

retete de gustare
Tiramisu la pahar.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  •  5 ouă 
  • 7 linguri de zahăr 
  • 5 linguri de lapte 
  • 350 g de mascarpone 
  • 250 ml de frișcă lichidă 
  • o ceașcă și jumătate de cafea  
  • O esență de rom 
  • 30 de pișcoturi 
  • pudră de cacao 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți

o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Mod de preparare  

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin aduce un bol de dimensiuni mai mari. Vom sparge ouăle întregi, peste care vom adăuga și zahărul și le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când observăm că se albesc, iar zaharul este complet dizolvat.
    Abia apoi este momentul să adăugăm și laptele și să continuăm să amestecăm bine pentru a se omogeniza și acesta. 
  2. Bolul se va așeza pe o oală de dimensiuni potrivite, în care am adăugat deja apă, oală pe care o vom așeza pe aragaz la foc mediu iar timp de câteva minute vom continua să mixăm, însă abia după ce apa a început să clocotească. Vom aștepta până când crema de ouă deține o consistență asemănătoare cu cea a smântânii, iar ulterior vom lua oala de pe foc ce vom aștepta ca această cremă să se răcească. 
  3. Imediat ce s-a răcit, va trebui să adăugăm peste această cremă câte o lingură de mascarpone, treptat, timp în care vom mixa continuu pentru a se încorpora cu restul ingredientelor, până când vom termina toată cantitatea de mascarpone. La final, tot ce trebuie să facem este să batem și frișca, separat într-un alt bol, iar ulterior să o adăugăm în crema de bază. Tot aici adăugăm și esența de rom și amestecăm pentru a se încorpora. 
  4. Crema se lasă la frigider timp de aproximativ 20 de minute, iar în acel moment vom pregăti paharele și pișcoturile. În primul rând pregătim cafeaua și-o lăsăm deoparte să se răcească. Imediat apoi vom înmuia câte un pișcot pe rând, nu mai mult de o secundă fiecare, și începem să ornăm desertul nostru. Așadar, așezăm pișcoturile astfel încât să acopere toată suprafața paharului, în funcție de mărimea aleasă, apoi adăugăm cremă, pe un alt strat de pișcoturi, iar ultimul tot de cremă, iar la final vom decora cu pudră de cacao. Procesul se repetă pentru fiecare pahar sau până când toată crema și pișcoturile s-au terminat. 
  5. După acest pas, vom introduce paharele la frigider timp de cel puțin o oră, iar apoi rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

tiramisu la pahar
Tiramisu la pahar.[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ghidul nutrițional al celor 11 alimente fără carbohidrați și fără zahăr. Sănătate la îndemână

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies