Tiramisu la pahar se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tiramisu la pahar.
Rețetă de Tiramisu la pahar
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Citește și: Care este diferența dintre ciorbă și supă. Distincția dintre cele două preparate
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețeta de papanași a bunicuței Gherghina! Un preparat delicios și foarte ușor de realizat
Timp de preparare - o oră
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 5 ouă
- 7 linguri de zahăr
- 5 linguri de lapte
- 350 g de mascarpone
- 250 ml de frișcă lichidă
- o ceașcă și jumătate de cafea
- O esență de rom
- 30 de pișcoturi
- pudră de cacao
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin aduce un bol de dimensiuni mai mari. Vom sparge ouăle întregi, peste care vom adăuga și zahărul și le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când observăm că se albesc, iar zaharul este complet dizolvat. Abia apoi este momentul să adăugăm și laptele și să continuăm să amestecăm bine pentru a se omogeniza și acesta.
- Bolul se va așeza pe o oală de dimensiuni potrivite, în care am adăugat deja apă, oală pe care o vom așeza pe aragaz la foc mediu iar timp de câteva minute vom continua să mixăm, însă abia după ce apa a început să clocotească. Vom aștepta până când crema de ouă deține o consistență asemănătoare cu cea a smântânii, iar ulterior vom lua oala de pe foc ce vom aștepta ca această cremă să se răcească.
- Imediat ce s-a răcit, va trebui să adăugăm peste această cremă câte o lingură de mascarpone, treptat, timp în care vom mixa continuu pentru a se încorpora cu restul ingredientelor, până când vom termina toată cantitatea de mascarpone. La final, tot ce trebuie să facem este să batem și frișca, separat într-un alt bol, iar ulterior să o adăugăm în crema de bază. Tot aici adăugăm și esența de rom și amestecăm pentru a se încorpora.
- Crema se lasă la frigider timp de aproximativ 20 de minute, iar în acel moment vom pregăti paharele și pișcoturile. În primul rând pregătim cafeaua și-o lăsăm deoparte să se răcească. Imediat apoi vom înmuia câte un pișcot pe rând, nu mai mult de o secundă fiecare, și începem să ornăm desertul nostru. Așadar, așezăm pișcoturile astfel încât să acopere toată suprafața paharului, în funcție de mărimea aleasă, apoi adăugăm cremă, pe un alt strat de pișcoturi, iar ultimul tot de cremă, iar la final vom decora cu pudră de cacao. Procesul se repetă pentru fiecare pahar sau până când toată crema și pișcoturile s-au terminat.
- După acest pas, vom introduce paharele la frigider timp de cel puțin o oră, iar apoi rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.