To pierce or not to pierce? Aceasta este întrebarea, iar noi îți dăm răspunsul, dacă nu ești hotărâtă să-ți pui piercing

To pierce or not to pierce? Aceasta este întrebarea, iar noi îți dăm răspunsul, dacă nu ești hotărâtă să-ți pui piercing
To pierce or not to pierce

Piercing-ul este o bijuterie deosebită atât pentru femei, cât și pentru bărbați, care poate fi purtat o perioadă lungă de timp fără riscuri. Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre piercing-uri!

Piercing-ul poate fi descris, de asemenea, ca o acțiune prin care se găurește o parte a corpului pentru a introduce obiecte din metal, bijuterii sau pietre prețioase, de cele mai multe ori cu scop decorativ.

De ce piercing-urile sunt super cool

Această acțiune reprezintă o s chimbare a aspectului fizic, oferind mai multă încredere și stimă de sine care sunt extrem de importante.

De asemenea, majoritatea persoanelor consideră acest lucru ca fiind super cool și un aspect definitoriu în construirea caracterului. Astfel, piercing-urile pot avea ca scop o schimbare mult dorită a personalității și a aspectului fizic.

Citește și: Când și cum este recomandat să înlocuiești cerceii bebelușilor?

To pierce or not to pierce[Sursa foto: freepik]

Cele mai populare zone în care îți poți da pierce

În funcție de preferințele fiecărei persoane, printre cele mai populare zone în care lumea obișnuiește să își pună piercing, procedura de găurire a părților corpului, sunt limba, sprâncenele, buricul, în special în rândul femeilor și fetelor, obrajii, buzele, urechile, nasul care poate fi cu bijuteria fixată în nară sau în sept, și nu numai.

Cu toate astea, cele mai de întâlnite sunt cele în nas sau în buza superioară și inferioară.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Avantajele și dezavantajele unui piercing

Avantaje

Un piercing ales cu atenție poate reprezinta stilul unei persoane, care o poate determina să se autoaprecieze mult mai mult, sau poate chiar să fie apreciată de persoanele din jur.

De asemenea, avantajul cel mai mare este că respectivă procedură este una reversibilă, mai precis fiecare poate alege dacă renunță la piercing sau nu, deoarece găurile se pot astupa odată cu trecerea timpului. Pe lângă mai multă încredere de sine, piercing-urile pot oferi și un aer sofisticat dacă sunt alese cu atenție pietre prețioase sau finuțe, care pot completa orice look abordat.

Citește și: Cum trebuie să te îmbraci la interviul de angajare. Recomandări pentru o ținută corespunzătoare

To pierce or not to pierce[Sursa foto: freepik]

Dezavantaje

Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie luate în considerare de fiecare persoană este faptul că piercing-urile trebuie făcute de profesioniști, în mediu steril, pentru a evita a pariția infecțiilor grave sau ușoare, care pot amenința viata.

Mai precis, există posibilitatea ca bacteriile de pe piele să determine o infecție locală a pielii sau a cartilajului în care a fost montat piercing-ul, iar in cazuri rare poate apărea sindromul socului toxic, septicemia, tetanosul sau hepatita. De asemenea, un dezavantaj poate fi îngrijirea pe care fiecare persoană trebuie să o facă acasă, deoarece piercing-ul este destul de pretențios și necesită foarte multă atenție. Astfel, printre cele mai întâlnite probleme care pot apărea ca urmare a unui piercing sunt durerea, infecțiile, sângerările sau reacții alergice la metalul din care este confecționata bijuteria.
Totodată, timpul de vindecare a piercing-urilor variază de la 1 – 2 săptămâni până la câteva luni de zile, în funcție de locul în care a fost pus piercing-ul. Astfel, acesta trebuie curățat extrem de frecvent cu apă și săpun, pielea trebuie să fie uscată. Cu toate astea, este necesară urmarea sfaturilor unui specialist pentru a nu întâmpina probleme sau infecții.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

To pierce or not to pierce?

În trecut, aceste bijuterii erau privite cu ochi neîncrezători, însă acum barierele sociale au devenit mult mai permisive. Așadar, atâta timp cât piercing-ul reprezintă personalitatea unui om și ajută la creșterea încrederii și stimei de sine, fiecare trebuie să se bucure de libertatea de a fi unic cu un pierce sau chiar mai multe. Oamenii trebuie să îndrăznească să fie diferiți și să atragă atenția asupra lor într-un mod plăcut și unic!

Citește și: Ce accesorii fac cu adevărat diferența în garderoba ta? Iată 3 dintre piesele în care merită să investești, dacă îți dorești ca ținuta ta să arate de milioane

To pierce or not to pierce[Sursa foto: Unsplash]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce este energia Yin și cum poți să o hrănești

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies