Toamna se numără bobocii. Unde poți vedea rațe în libertate

rate in libertate
Rațe în libertate

Toamna este anotimpul perfect pentru a descoperi frumusețea naturii, dar și pentru a te relaxa în locuri minunate, departe de aglomerația orașului. Animalele ne pot face ziua mai frumoasă, dar și înfrumusețează diverse zone ale naturii, unde peisajul este sublim. Rațele sunt animale ce pot fi observate în diverse locații populate de oameni.

 Toamna este anotimpul perfect pentru a descoperi frumusețea naturii, dar și pentru a te relaxa în locuri minunate, departe de aglomerația orașului. Animalele ne pot face ziua mai frumoasă, dar și înfrumusețează diverse zone ale naturii, unde peisajul este sublim. Rațele sunt animale ce pot fi observate în diverse locații populate de oameni.

Descoperă în rândurile de mai jos unde poți vedea rațe în libertate, dar și cum le poți hrăni, astfel încât să nu le faci rău, dar nici să poluezi mediul înconjurător.

Rezervații naturale unde poți vedea rațe

Citește și: Idei inspirate pentru a petrece o seară romantică cu iubitul

unde vedem rate in libertate
Unde vedem rațe în libertate[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bugetul în cuplu. 50/50 sau fiecare cu banii lui?

În ultima vreme, grădinile zoologice au devenit una din atracțiile principale ale oamenilor, în special ale celor ce au și copii.

Chiar dacă în astfel de locații există o mulțime de animale, acestea suferă din cauza faptului că nu se află în habitatul lor natural. Mai mult, este important ca cei mici să observe animalele exact așa cum sunt ele în natură. Există animale pe care ne este imposibil să le vedem în libertate, precum girafe, maimuțe și multe altele. Totuși, este păcat să nu observăm animalele ce se află în libertate, chiar în jurul nostru, așa cum sunt rațele.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Parcurile IOR și Herăstrău

mancare rate
Mâncare pentru rațe[Sursa foto: Freepik]

În cazul în care nu avem posibilitatea sau nu dorim să ne deplasăm în afara orașului, este important de știut că acestea se regăsesc și orașe, în unele parcuri. În Capitală, puteți observa rațele în parcurile IOR și Herăstrău, chiar pe lac.

Fie că optați să le admirați de pe margine, sau vă plimbați cu bărcuțe pe lac, veți descoperi peisaje sublime, chiar în mijlocul aglomerației din București. De cele mai multe ori, există rațe în

majoritatea parcurilor mari din țară, acolo unde este un lac.

 

Rezervația Biosferei Delta Dunării

Există în țara noastră mai multe colțuri de rai, adevărate zone unde frumusețea naturii îți taie respirația.

În județul Tulcea se află una dintre cele mai impresionante zone turistice de la noi din țară. Aici se găsesc numeroase specii de plante inedite, dar și o mulțime de animale sălbatice. Pe lângă rațe, oamenii pot admira pelicani, berze, pescăruși și alte specii de păsări, pe care rar le întâlnim în oraș.

Rezervația marină 2 mai

Multe persoane asociază natura și relaxarea cu malul mării.

În sudul litoralului românesc, între localitatea 2 mai și granița cu Bulgaria, există o rezervație marină ce se întinde pe circa 5.000 de hectare. Aici sunt numeroase specii rare de păsări, flora și fauna din această zonă fiind impresionante. Rezervația marină este o locație perfectă pentru relaxare și deconectare de la aglomerația urbană. De asemenea, aici sunt permise diverse activități educaționale și distractive.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Lacul Floreasca

În zona de nord a Capitalei, lacul Floreasca găzduiește rațe. Acestea pot fi observate chiar de pe ponton, într-o ambianță liniștită și relaxantă, chiar în inima orașului.

 Ce poți să le dai de mâncare rațelor

ce mananca bobocii de rata
Ce mănâncă bobocii de rață[Sursa foto: Freepik]

În mediul lor natural, în sălbăticie, rațele se hrănesc cu iarbă, buruieni, gândaci sau ciuperci. În mod normal, ele iubesc orice este verde. În locuri publice, cum sunt cele enumerate mai sus, mulți oameni optează să hrănească păsările cu alimentele pe care le au la îndemână, precum pufuleți, dulciuri, cipsuri și multe altele. Chiar dacă aceștia cred că le fac un bine animăluțelor, astfel de alimente dăunează atât mediului, deoarece poluează apa, cât și rațelor. Cei ce au rațe în curte trebuie să le ofere mâncare specială, furaje de finisare pentru pui, dar și ovăz din comerț. De asemenea, rățuștele pot consuma buruieni și plante proaspete din grădină. În cazul în care vă aflați în parc și cei mici își doresc să hrănească neapărat rățuștele, este recomandat să le oferiți câteva buruieni găsite în jur.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Rețetă de wrap cu pui și avocado. Carmen Fit a dezvăluit secretul ei pentru pregătirea delicioasei lipii!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies