Îngrijoraţi fiind de situaţia epidemiologică din Capitală şi din întreaga ţară, părinţii cer închiderea unităților de învățământ!
Aproape toate județele din România au intrat în scenariul roșu, iar situația din Capitală a scăpat de sub control în ultimele zile. Incidența în București a ajuns astăzi, 8 octombrie, la 12,24 la mie, iar în astfel de condiții părinții solicită închiderea de urgenţă a şcolilor și trecerea activităților în online timp de două săptămâni.
Așadar, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de părinţi cere ca elevii să participe la cursuri online timp de două săptămâni.
De asemenea, Iulian Cristache, reprezentantul instituției, spune că unii părinţi nu își doresc ca elevii să fie în continuare testați pentru a intra în sălile de curs.
Citeste si: Sindromul impostorului in relatii: cum iti dai seama ca te confrunti cu el
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„Să intre două săptămâni în lockdown, mă refer la unităţile de învăţămănt să treacă în online, ulterior rămânând ca deciziile să aparţină sută la sută unităţilor de învăţământ. Nu e normal ca DSP şi CNSU să-şi dea cu părerea acolo unde nu au habar ce se întâmplă într-o unitate de învăţământ. Sunt profesori care fac parte dintr-o categorie cu comorbidităţi care nu sunt trecute în ordinul comun.
Mai grav, sunt elevi care au boli cronice şi care nu sunt trecute în ordinul comun, făcut astfel încât oricum să facem şcoală, ceea ce nu se poate în astfel de condiţii” , a spus Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiei de Părinţi, vineri, în cadrul unei emisiuni televizate.
Citeste si: Vremea de sambata, 9 octombrie 2021, anuntul ANM: vreme ploioasa!
Care este intenția de vaccinare a elevilor
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat în cursul zilei de miercuri că au fost centralizate 290.000 de chestionare privind intenţia de vaccinare a elevilor. Astfel, rezultatele arată că 7,5% dintre răspunsuri sunt cu „Da”, 15% sunt indecişi şi 77,5% au notat răspunsul negativ.
„Avem circa 22.000 de răspunsuri cu Da din partea elevilor, răspunsuri completate de părinţi, 44.000 de indeciși, şi 244.000 de răspunsuri cu Nu. Aceasta este realitatea, pe care am preferat să o comunic cât se poate de transparent, deşi este o realitate tristă”, a anunţat Sorin Cîmpeanu.