Tocana de legume la borcan este un preparat delicios, care poate sa fie savurat pe paine, atunci cand vin zilele reci de iarna.
Ingrediente:
250 g orez
4-5 morcovi maricei
2 kg ardei capia rosii
3 cepe potrivite
500 ml ulei/ 350 ml ulei
2 kg rosii
3 catei usturoi
frunze de patrunjel si telina (cate 1 legatura din fiecare)
piper
sare
Mod de preparare:
1. Intr-un vas incingi uleiul si pui la inabusit cu cateva linguri cu apa, ceapa si morcovul tocate.
2. Intre timp lasi orezul sa dea in cateva clocote, apoi il clatesti cu apa rece. Cand legumele au fiert, adaugi orezul, si lasi pe foc inca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas, amestecand continuu pentru a nu lasa orezul sa se lipeasca de fundul vasului.
3. Pui tocana fierbine in borcanele pe care deja le-ai pregatit (le-ai spalat si le-ai uscat), apoi le pui intr-un vas in care asezi un prosopel, torni apa si le fierbi la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot.
4. Lasi la racit in aceeasi apa pana a doua zi, apoi depozitezi in camara.
La servire, poti consuma tocana calda sau rece, intinsa pe paine.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro