Este o tocanita delicioasa pentru familia ta. Preparatul te cucereste de la prima lingura.
Ingrediente:
500 gr vinete
300 gr rosii
1 ceapa
cateva crengute de marar
cateva crengute de patrunjel
2-3 catei de usturoi
o bucatica de ardei iute
2 linguri otet de vin
1-2 linguri ulei vegetal
piper negru
sare
Mod de preparare:
1. Spala vinetele, injumatateste-le pe lungime si coace-le in cuptor pentru vreo 15 minute.
2. Cand vinetele s-au inmuiat, iar coaja e innegrita bine, scoate-le, lasa-le sa se raceasca si curata-le.
3. Spala rosiile, tine-le apoi in apa clocotita dupa cateva minute, apoi trece-le pe sub jetul de apa rece si cojeste-le si pe ele.
4. Taie vinetele in bucatele foarte mici si amesteca-le cu restul ingredientelor. Usturoiul trebuie sa fie zdrobit, iar verdeturile, foarte marunt tocate.
5. Pune tocanita in borcan si baga-l in frigider pentru 2-3 ore. Dupa aceea o poti manca.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro