Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde. Gustă și tu aroma de la mama de acasă!

Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde

Tocănița de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde

Rețeta delicioasă de tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde  este de 30 de minute

Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde [Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – o ora

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Timp total – o ora si 30 de minute

Rețeta de  Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde  este pentru 4 persoane

Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ruladă cu frișcă și căpșune. Mai mult decât delicioasă!

Ingrediente –  Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde

  • 500 g fasole uscată
  • 400 g ciuperci champignon
  • 2 cepe mari
  • 3 roșii mari
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță sare
  • O jumătate de linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • O jumătate de legătură de ceapă verde, tăiată mărunt

Înainte de a începe prepararea acesteia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde [Sursa foto: freepik]

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde

  1. Înmuiați fasolea uscată în apă rece peste noapte, apoi scurgeți și clătiți cu apă rece.
  2. Puneți fasolea într-un vas de gătit și adăugați apă suficientă pentru a acoperi fasolea. Lăsați să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ o oră, sau până când fasolea este fragedă. Strecurați fasolea și păstrați apa de fierbere.
  3. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu și adăugați ceapa tăiată mărunt. Gătiți timp de 5-7 minute sau până când ceapa devine aurie și moale.
  4. Adăugați ciupercile tăiate în felii și gătiți timp de 5 minute sau până când ciupercile devin aurii și moi.
  5. Adăugați pasta de tomate, boiaua de ardei dulce, cimbrul, sare și piper și amestecați bine.
  6. Adăugați roșiile tăiate cuburi și lăsați să fiarbă timp de 5 minute.
  7. Adăugați fasolea și apa de fierbere și amestecați bine. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, până când sosul se îngroașă și tocanița este bine încălzită.
  8. Presărați ceapa verde tăiată mărunt peste tocăniță și serviți.

Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde [Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde

  • Dacă doriți să reduceți timpul de gătit, puteți folosi fasole in conserva în loc de fasole uscată. În acest caz, scurgeți și clătiți fasolea înainte de a o adăuga în tigaie.
  • Puteți servi tocănița cu pâine proaspătă sau cu garnitură de orez.
  • Puteți adăuga alte legume, cum ar fi ardei gras, morcovi sau țelină, pentru a îmbogăți gustul tocăniței.
  • Dacă nu aveți cimbru uscat, puteți folosi cimbru proaspăt. Adăugați-l în ultimele minute ale gătirii pentru a evita evaporarea aromei.
  • Fasolea trebuie să fie fragedă, dar nu prea moale. Dacă gătiți fasolea prea mult, aceasta poate deveni prea moale și se poate sfărâma în tocăniță. Asigurați-vă că o verificați din când în când în timpul gătirii și adăugați mai multă apă fierbinte dacă este necesar.
  • Dacă doriți să reduceți cantitatea de sare din rețetă, puteți adăuga un cub de supă de legume sau de pui fără sare în apa de fierbere a fasolei. Aceasta va adăuga aromă și gust fără să fie nevoie să adăugați mai multă sare.
  • Tocănita poate fi păstrată în frigider timp de până la trei zile sau puteți să o congelați pentru a o folosi mai târziu. Asigurați-vă că o lăsați să se răcească complet înainte de a o pune în frigider sau congelator.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Tocăniță de fasole cu ciuperci, roșii și ceapă verde [Sursa foto: freepik]

Citește și: Brioșe cu ciocolată. Pentru adevărații iubitori de dulce!



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra. Asigură-le celor mici un desert de neuitat!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte