Chef Orlando Zaharia a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva rețete pentru Paște, așa că a pregătit și o tocăniță de miel.
Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari, de la noi din țară. Acesta se bucură de succes pe plan profesional, dar și pe plan personal, având o frumoasă familie. Recent a împărtășit în mediul online câteva sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti o rețetă delicioasă de tocăniță de miel pentru sărbătorile pascale. Cu alte cuvinte, celebrul bucătar a ales ingredientele necesare și s-a apucat de treabă în filmulețul postat pe pagina sa de TikTok, acolo unde a arătat pașii necesari pentru rezultatul minunat al acestui
Tocăniță de miel, pregătită de Chef Orlando Zaharia

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente
Pentru tocăniță
- o spată de miel
- piper+ sare+ peperoncino+ cimbrișor+ lămâie rasă+ zeamă
- o căpățână de usturoi
- ulei
- făină
- o jumătate de ceapă albă+ o ceapă roșie+ usturoi+ o legătură de usturoi verde+ ceapă verde
- mărar+ pătrunjel
- roșii
- un ardei iute
- vin alb+ apă
- leurdă
Pentru salată
- leurdă+ lobodă+ pătrunjel+ mărar+ ardei iute+ mentă
- ulei de măsline
- lămâie zeamă+ puțina coajă
Mod de preparare
- “Hai să facem o tocăniță cu miel. Avem nevoie de miel, eu am aici o spată de miel, avem bucățile de carne, punem puțin piper, sare, puțin peperoncino, cimbrișor, lămâie rasă, putem să stoarcem și puțină lămâie pe el.
- O să iau usturoi d-ăsta uscat și o să vă spun și de ce. Doar îl tăiem pe jumătate.
- Luăm o tigaie, toate bucățile acestea de miel, putem să punem și pe ele puțin ulei. Ar fi ideal să le lăsăm la marinat așa, câteva ore sau cel mai bine peste noapte.
- Dăm bucățile de carne prin făină și punem în tigaie și întoarcem pe fiecare parte de câte ori avem nevoie.
- O ceapă albă, o ceapă roșie, usturoi, de data asta, curățat. Este suficient jumătate de ceapă albă, usturoi zdrobit și tocat, asta este prima parte de legume.
- Continuăm, dăm astea deoparte, este bine să începem în tigaie cu partea mai dură de la o legătură de usturoi.
- Deci avem o parte, două, usturoiul asta pe care l-am tăiat la început îl punem aici la bază în cratiță unde avem carnea și după ce este gătita carnea, rumenită pe toate părțile, ne asigurăm că se rumenește pe absolut toate părțile. Sfatul meu este să veniți cu puțin vin, puțină apă, în cantități egale. Repet, avem nevoie de această crustă, aici este gustul ăla pe care-l căutăm toți, grăsimea asta de miel topită, care îi dă atâta savoare.
- Scurgem grăsime din tigaie cum putem, luăm ceapa cu usturoiul, iuțim focul, punem usturoi verde, niște ceapă verde, tocăm mărunt, mai iau și niște mărar, un buchet adevărat de pătrunjel, luăm așa frumos și punem aici în tigaie.
- Avem legumele călite, avem carnea pregătită, avem roșiile tăiate, trebuie doar să le punem în tigaie și să continuăm fierberea. Încercați cu lămâie rasă și o să vedeți ce gust o să aveți. Un ardei iute tocat.
- Tot usturoiul din tigaia cu carne nu mai este, s-a călit, îl scoatem, punem vin, nu contează culoarea lui, vin să fie, punem și apă. Nu trebuie să acoperim carnea, trebuie să aibă unde să fiarbă, să devină foarte fragedă. Acoperim tigaia și o băgăm la cuptor.
- Aici în tigaia cu legume nu punem vin, nu punem absolut nimic, maxim putem să punem niște apă, ca să ajutăm fierberea, cât să acopere.
- Ne apucăm să tăiem frunzele de ceapă verde, mărar și pătrunjel și mai pun leurdă, tăiem mărunt.
- Scoatem carnea de la cuptor, deja se rupe de pe os și o tăiem cuburi.
- Luăm din zeama în care a fiert carnea, punem peste sosul nostru de legume, punem bucățile de carne, cu mâinile punem deasupra toată verdeața și amestecăm, cât să vedem că începe să facă bule așa la suprafață. Punem capacul și bagăm la cuptor tigaia.
- Facem o salată pe care o s-o punem deasupra, salată foarte simplă. Luăm niște leurdă, rupem așa, lobodă, mai luăm niște pătrunjel, mărar, ardei iute, foarte puțin, mentă, ulei de măsline, lămâie zeamă și puțină coajă.
- Scoatem tigaia de la cuptor, cât de fragedă este carnea! Punem o lingură generoasă în farfurie, iar deasupra punem salata asta super fresh!”, a explicat Chef Orlando Zaharia, pe contul său de TikTok.
