Tocăniță de origine irlandeză de vită. Un gust deosebit de aparte!

retete de mancare gatita

Tocăniță de origine irlandeză de vită

Tocănița de origine irlandeză de vită se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara

o rețetă perfectă de tocănița de origine irlandeză de vită. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tocănița de origine irlandeză de vită, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de tocănița de origine irlandeză de vită 

Rețeta delicioasă de tocănița de origine irlandeză de vită, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de tocănița de origine irlandeză de vită este de o oră 

Timp de preparare- o oră 

Timp total- 2 ore 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Rețeta de tocănița de origine irlandeză de vită este pentru 4 persoane 

tocanita de vita
Tocăniță de origine irlandeză de vită[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – tocăniță de origine irlandeză de vită 

  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • 2 kg de carne tocată de vită 
  • sare 
  • piper negru măcinat  
  • o ceapă galbenă, tocată 
  • 3 morcovi medii, curățați de coajă și tăiați rondele 
  • 2 tulpini de țelină, tocate 
  • 4 căței de usturoi, tocați 
  • 4 cartofi medii, decojiți și tăiați în bucăți mari 
  • 400 ml de bulion de vită 
  • 2 lingurițe de cimbru proaspăt 
  • pătrunjel proaspăt tocat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete pentru cina
Tocăniță de origine irlandeză de vită[Sursa foto: freepik]

Citește și: Clătite cu căpșune și sos de ciocolată. Călătorie gustativă în universul deserturilor!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare -   tocănița de origine irlandeză de vită 

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tocăniță de origine irlandeză de vită, este să începeți prin aduce o oală de dimensiuni mai mari, pe care o veți pune pe foc mediu, pe aragaz, și în care veți adăuga 2 linguri de ulei. 
  2. Separat, veți condimenta și carnea de vită cu sare și piper negru măcinat, pentru ca ulterior să se adauge în oală, și să se gătească pe toate părțile, mai exact să se prăjească, timp de aproximativ 10 minute. După acest interval de timp, vom transfera carnea de vită pe o altă farfurie și o vom lăsa deoparte. 
  3. Tot în aceeași oală în care am pregătit carnea de vită, vom adăuga încă puțin ulei, pentru a adăuga în aceasta ulterior și ceapa, morcovii, dar și țelina pe care le vom găti pe
    toate, timp de aproximativ 5 minute astfel încât să se înmoaie. Conținutul se va condimenta cu sare și piper negru măcinat, iar ulterior vom adăuga și usturoiul și vom mai găti vreți de câteva minute, până când acesta va deveni parfumat
  4.  În continuare, vom adăuga carnea de vită, în aceeași oală de dimensiuni mai mari, de cuptor, peste care vom adăuga și cartofii, bulionul, cimbrul, Dar și sare și piper negru măcinat, dacă mai este nevoie. Conținutul se aduce la punctul de fierbere, iar imediat apoi vom reduce focul pentru fiert. Oala trebuie să se acopere și să se lase la fiert până în momentul în care carnea de vită dar și cartofii devin fragezi, aproximativ 30 de minute. 
  5. După acest interval de timp, vom așeza preparatul nostru în farfurie, iar ulterior, dacă vă doriți, puteți orna preparatul cu pătrunjel proaspăt, înainte de servire, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

preparate cu vita
Tocăniță de origine irlandeză de vită[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ravioli cu spanac și brânză, un preparat clasic de paste italiene. Rețeta autentică și secretele unei preparări perfecte pentru un festin culinar!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Clătite cu căpșune și sos de ciocolată. Călătorie gustativă în universul deserturilor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies