Top 10 alimente bogate în proteine pentru pierderea în greutate. Cum te pot ajuta să slăbești eficient

Top 10 alimente bogate în proteine pentru pierderea în greutate. Cum te pot ajuta să slăbești eficient
Top 10 alimente bogate în proteine pentru pierderea în greutate

Află din rândurile de mai jos care sunt cele mai bune alimente bogate în proteine!

Un stil de viață sănătos și echilibrat este ușor de urmat dacă consumăm cele mai potrivite alimente bogate în proteine. Află din rândurile următoare care sunt acestea!

Top 10 alimente bogate în proteine pentru pierderea în greutate

Ouă

Top 10 alimente bogate în proteine pentru pierderea în greutate[Sursa foto: freepik]

Printre cele mai bogate alimente în proteine care ajută în procesul de slăbire sunt ouăle.

Fiecare ou are o cantitate de aproximativ 6 g de proteine, astfel că este recomandat consumul a mai multor ouă pentru a satisface nevoia de proteine. Ouăle sunt excelente pentru pierderea în greutate deoarece conțin atât proteine, cât și grăsimi. Ele ajută oamenii să se simtă sătui la micul dejun, față de cereale. De asemenea, ouăle sunt relativ ieftine, ușor de preparat și extrem de versatile.

Citește și: 10 alimente interzise în timpul postului intermitent. Cum pot anula eforturile tale de pierdere în greutate

Somon

Somonul este un alt aliment bogat în proteine care ajută oamenii să slăbească. Pe lângă faptul că este bogat în proteine, somonul are acizi grași Omega-3 cu proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, este considerat un aliment cu un scor dietetic mare, ceea ce înseamnă că este absorbit foarte bine de corp, astfel că organismul poate folosi cu ușurință proteina din el. Somonul este, de asemenea, bogat în seleniu, iar seleniul este necesar pentru faza de detoxifiere hepatică.

Carnea de vită

Top 10 alimente bogate în proteine pentru pierderea în greutate[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

O sursă de proteină cu absorbție eficientă este carnea de vită. Aceasta este extrem de versatilă și gustoasă, iar trei uncii de carne de vită gătită conțin în jur de 22 de grame de proteină. Persoanele care își doresc să slăbească pot opta pentru carnea de vită cu 85% carne și 15% grăsime, astfel încât să aibă puțin mai multă grăsime și să ajute la creșterea senzației de sațietate

datorită proteinelor și grăsimilor.

Carnea de pui

Carnea de pui este una dintre cele mai folosite alimente deoarece este un aliment slab care conține mai multă proteină și un pic mai puține grăsimi. Astfel, persoanele care nu se satură ușor atunci când mănâncă carne de pui pot adăuga unt, ulei de măsline sau avocado în aceasta, pentru a compensa puțin conținutul mai scăzut de grăsime și pentru a preveni pofta de mâncare.

De asemenea, trei uncii de piept de pui gătit vor conține în jur de 27-28 de grame de proteină.

Citește și: Ghid detaliat al postului intermitent 16/8 pentru începători. Cum să obțineți cele mai bune rezultate

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este un adevărat ajutor în diete deoarece oferă sațietate și are o cantitate mare de proteină care se absoarbe imediat.

Acesta este foarte versatil, putând fi folosit în smoothie-uri, sub forma unui bol cu iaurt grecesc sau amestec în budinca de chia pentru a crește conținutul de proteină. De asemenea, o cană de iaurt grecesc oferă aproximativ 20 de grame de proteină.

Alimente pe bază de plante 

Top 10 alimente bogate în proteine pentru pierderea în greutate[Sursa foto: freepik]

Printre cele mai cunoscute alimente pe bază de plante sunt soia, tofu, semințele, mazărea, năutul, lintea și fasolea.

Una dintre opțiunile folosite de persoanele care vor să slăbească sunt produsele din soia fermentată, deoarece soia este una dintre cele mai mari surse de proteine cu absorbție eficientă din lumea plantelor, având un scor de aproximativ 0,9.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Carnea de porc

Un alt aliment bogat în proteine de înaltă calitate este carne de porc. Aceasta are un scor dietetic mai mare de 1. În trei uncii gătite de mușchi de porc se vor găsi aproximativ 24 de grame de proteină completă.

Brânza de vacă

Top 10 alimente bogate în proteine pentru pierderea în greutate[Sursa foto: freepik]

O cană de brânză de vaci conține între 24 și 28 de grame de proteină, ceea ce este mult pentru doar o cană. Aceasta se numără printre alimentele preferate de majoritatea oamenilor, putând fi consumată cu afine, unt de arahide, avocado, castraveți sau roșii.

Hamsii și sardine

Hamsiile și sardinele sunt foarte bune pentru persoanele care își doresc un stil de viața sănătos, fiind bogate în acizi grași omega-3. De asemenea, conform unor studii s-a dovedit faptul că uleiul de pește poate ajuta efectiv la reducerea grăsimii abdominale, în special a grăsimii de pe burtă. Astfel, pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, pot ajuta la remodelarea corporală.

 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

8 mituri comune despre menopauză pe care femeile ar trebui să știe dacă sunt adevărate sau false

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies