Top 10 cele mai bune parfumuri Chanel din toate timpurile

Top 10 cele mai bune parfumuri Chanel din toate timpurile
Top 10 cele mai bune parfumuri Chanel din toate timpurile

Este cunoscut deja faptul că brandul Chanel deține nenumărate parfumuri cu care poți impresiona fiecare persoană în parte. Însă știai care sunt cele mai bune?

Află din rândurile următoare, cine a fost marea Coco Chanel, dar și care sunt cele mai bune parfumuri Chanel, din toate timpurile, pe care cu siguranță ar trebui să le încerci.

 

Cine a fost Coco Chanel

Gabrielle Bonner Chanel, cunoscută sub numele de Coco, s-a născut în Saumur, Valea Loarei, Franța, pe 19 august 1883.

După moartea mamei sale în iarna anului 1895, viața ei s-a schimbat radical. Tatăl a abandonat-o pe ea și cele trei surori ale sale la o mănăstire cu orfelinat, marcând ultima oară când Coco l-a văzut. Aceasta și-a petrecut adolescența în stricta disciplină a mănăstirii, având doar ocazionale vizite la mătușile ei, Adrienne și Louise. Împreună cu mătușa Louise, care a învățat-o arta de a coase, Gabrielle a început să experimenteze cu designul vestimentar, ceea ce a avut un impact semnificativ asupra carierei sale viitoare.

În 1901, după ce a împlinit 18 ani, Gabrielle a părăsit mănăstirea și s-a mutat la Mulan, unde a lucrat ca vânzătoare și croitoreasă la Maison Grampayre. În același timp, cânta în cluburi de cabaret, unde l-a întâlnit pe Etienne de Balzan, fiul unui antreprenor din industria textilă. Acesta a dus-o pe Coco într-un castel, unde a locuit timp de trei ani, având ocazia să întâlnească personalități influente ale vremii, care i-au fost de folos în cariera sa.

În această perioadă, a început să creeze pălării care au captat rapid atenția. Astfel, Coco Chanel, cunoscută inițial ca o simplă croitoreasă, a reușit să se remarce în anii 1900, atrăgând privirile cu ținutele sale bărbătești inovatoare.

În 1908, Gabrielle a început o relație cu Arthur Kappel și l-a urmat la Paris. Prin intermediul lui Arthur, care a reușit să finanțeze prima afacere a lui Coco, un magazin de pălării, Chanel și-a lansat cariera în mod serios.

Creațiile sale au fost extrem de apreciate, iar în 1913, a deschis un nou magazin la Deauville, specializat în creații vestimentare. Cu începutul Primului Război Mondial în vara anului 1914, femeile au început să înlocuiască bărbații în diferite profesii, inclusiv în fabrici. Coco Chanel a profitat de această oportunitate și a început să creeze haine de lucru pentru femei, reușind să își consolideze succesul în acest domeniu. În 1915, a deschis un alt magazin în Biarritz, Franța.
Un moment decisiv a fost în 1923, când Coco a lansat parfumul Chanel No 5, numit astfel după numărul ei norocos. Acest parfum a fost introdus ca cel mai scump parfum din lume, marcând un nou succes în cariera sa.

Citește și: Istoria fascinantă a parfumului Chanel No. 5 și impactul său asupra industriei parfumurilor

Citește și: Cine a fost Coco Chanel. Cum a reușit să creeze un adevărat imperiu și un brand consacrat în toată lumea?

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Top 10 cele mai bune parfumuri Chanel din toate timpurile

1. Chanel N°5

Creat în 1921 de Coco Chanel și parfumierul rus Ernest Beaux, Chanel N°5 este recunoscut ca primul parfum abstract din lume. Acest parfum iconic se distinge printr-un amestec floral sofisticat, ce include trandafir de mai și iasomie, îmbogățit cu note de citrice luminoase. Aldehidele contribuie la o prezență unică, în timp ce vanilia bourbon adaugă o notă de senzualitate rafinată, lăsând în urmă o urmă de eleganță captivantă.

  • Note de vârf – aldehide, ylang-ylang, neroli, bergamota și lămâie
  • Note de mijloc- iris, iasomie, trandafir, rădăcină de orris și lăcrămioare
  • Note de bază – zibeta, mosc, lemn de santal, ambră, mușchi, vanilie, vetiver și paciuli

2. Coco Mademoiselle

Coco Mademoiselle este un parfum emblematic al casei Chanel, cunoscut pentru eleganța sa. Îmbină note proaspete și feminine, cu o combinație seducătoare de chihlimbar, portocală strălucitoare, iasomie subtilă și trandafir de mai, creând un buchet sofisticat și rafinat.

  • Note de vârf – portocală, mandarină, bergamotă și floare de portocal
  • Note de mijloc- trandafir turcesc, iasomie, mimoză și ylang-ylang
  • Note de bază – paciuli, mosc alb, vanilie, vetiver, boabe de tonka și opoponax

3. Sycomore

Sycomore este un alt parfum deosebit al casei Chanel, lansat în 1930. Inspirat de eleganța toamnei și amintirile din copilăria lui Gabrielle Chanel, acest parfum îmbină note de vetiver cu accente lemnoase de cedru și o atingere subtilă de vanilie. Rezultatul este o compoziție captivantă care fascinează prin rafinament și profunzime, potrivită pentru orice moment al zilei.

  • Note de vârf – piper roz, ienupăr, aldehide
  • Note de mijloc- vetiver, chiparos, violete
  • Note de bază – lemn de santal, note balsamice

4. 1957

1957 este unul dintre parfumurile preferate de la Chanel și te cucerește cu un amestec rafinat. Notele de mosc alb aduc o senzualitate delicată, completată de accente florale de bergamotă și iris. În plus, notele lemnoase de cedru și un strop de miere adaugă profunzime și căldură, iar accentele de piper roz aduc un finisaj elegant și sofisticat.

  • Note de vârf – mosc alb, aldehide, bergamotă, piper roz și coriandru
  • Note de mijloc- mosc alb, floare de portocal și iasomie
  • Note de bază – mosc alb, iris, cașmir, miere, cedru și vanilie

5. 1932

1932, lansat în 2016, este un parfum floral care pur și simplu îți va captiva simțurile. Notele prețioase de iasomie se împletesc cu accente proaspete de pară și grapefruit, aducând un aer rafinat și elegant. Irisul și vetiverul adaugă o notă sofisticată, completând perfect acest parfum feminin. Este imposibil să nu te îndrăgostești de această creație.

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

  • Note de vârf – aldehide, pară și grapefruit
  • Note de mijloc- iris, note florale și iasomie
  • Note de bază – mosc, note lemnoase, vetiver, vanilie și tămâie

6. N°18

N°18 de la Chanel   este un parfum floral-fructat pentru femei, lansat în 2016. Acest parfum rafinat se remarcă printr-o combinație îmbietoare de semințe de ambretă calde, mosc alb și mușcată, care se împletesc într-o urmă vibrantă și elegantă. N°18 este o alegere superbă pentru cei care apreciază o aromă fructată la un parfum.

  • Note principale- semințe de ambretă, iris, trandafir, note florale, fructe

7. 31 Rue Cambon

31 Rue Cambon este un parfum senzual care își găsește inspirația în faimoasa adresă pariziană. Acest parfum, lansat în 2016, oferă o strălucire sofisticată printr-un acord chypre intens, combinat cu note de iris, piper negru și vetiver. Este o alegere elegantă și lemnoasă pentru femei, care emană rafinament și intensitate.

  • Note de vârf – piper negru, bergamotă și note verzi
  • Note de mijloc- iris, ylang-ylang și trandafir
  • Note de bază – paciuli, labdanum și note lemnoase

8. Misia

Misia este unul dintre parfumurile preferate de la Chanel pentru femei, evocând aroma subtilă a pudrelor și rujurilor. Acest parfum, lansat în 2016, combină acorduri de trandafir, violetă și iris, îmbogățite cu note calde de benzoină și boabe de tonka. Este un parfum oriental-floral, care aduce o notă sofisticată și elegantă.

  • Note de vârf – aldehide și lichi
  • Note de mijloc- zmeură, trandafir turcesc, trandafir grasse și piersică
  • Note de bază – violete, note pudrate, rădăcină de iris, piele, vanilie, boabe de tonka și benzoin

9. Bois des Îles

Dacă ești fan al ylang-ylang, vei adora Bois des Îles! Acest parfum lemnos, lansat în 1926, combină ylang-ylang pentru un plus de căldură și mister, împreună cu lemn de santal și boabe de tonka. Este un parfum oriental-lemnos pentru femei, care te va cuceri cu eleganța și complexitatea sa.

  • Note de vârf – aldehide, coriandru, neroli, piersici, bergamotă și mandarină
  • Note de mijloc- ylang-ylang, iris, rădăcină de iris, iasomie, trandafir, liliac și lăcrămioare
  • Note de bază – lemn de santal, ambră, benzoina, boabe de tonka, opoponax, vanilie, mosc și vetiver

10. Coromandel

Acest parfum, lansat în 2019, emană o căldură cu o notă de mosc intens și vârtejuri de tămâie și labdanum andaluz. Rezultatul este un amestec profund de chihlimbar, cu accente fumurii. Este un parfum oriental-lemnos care se potrivește atât femeilor, cât și bărbaților.

  • Note de vârf – portocală amară, citrice și neroli
  • Note de mijloc- paciuli, rădăcină de iris, trandafir și iasomie
  • Note de bază – benzoin, olibanum și labdanum



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Istoria fascinantă a parfumului Chanel No. 5 și impactul său asupra industriei parfumurilor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Astăzi, de la ora 20:00, în serialul ”Totul pentru familia mea”, difuzat la Kanal D Șoc total pentru Asiye

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies