Top 10 diete eficiente pentru anul 2015

Top 10 diete eficiente pentru anul 2015
Top 10 diete eficiente pentru anul 2015

In 2015, dietele nu sunt destinate numai pierderii kilogramelor in plus, ci au la baza abordarea unei alimentatii sanatoase.

Un stil de viata benefic insotit de un regim alimentar care sa corespunda nevoilor fiecarei persoane reprezinta cele mai bune alegeri pe care le-am cuprins in topul dietelor care vor fi la moda anul acesta.

1. Dieta DASH este de mult timp in topul celor mai bune diete, iar in 2015 se va mentine printre cele mai apreciate regimuri alimentare. Ajuta la prevenirea hipertensiunii prin consumul mare de fructe, legume, cereale integrale, lactate slabe in grasimi, carne de pasare, peste si nuci.

Se interzic: carnea rosie, sarea, dulciurile si alcoolul.

2. Dieta Mediteraneana combina diferite grupe de alimente bogate in vitamine, nutrienti si antioxidanti. Se bazeaza pe consumul de legume, fructe, ulei de masline, peste, putina carne rosie si alte specialitati provenite de pe coasta Marii Mediterane. Ajuta procesul de slabire si reduce riscul bolilor de inima, al diabetului si previne hipertensiunea arteriala. 

3.

Detoxifierea de zahar se urmeaza 3 zile si sunt interzise toate bauturile si alimentele ce contin zahar. Dupa aceea, se continua 4 saptamani in care se consuma alimente cu indice scazut de zahar. 

4. Dieta TLC sprijina sanatatea cardiovasculara. Se reduc drastic grasimile saturate si alimentele bogate in colesterol. Este foarte buna pentru sanatatea inimii si nu este greu de urmat. Se mizeaza pe consumul de cereale, peste, produse lactate cu nivel scazut de grasimi si carne slaba.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

5. Noua dieta nordica se bazeaza pe consumul variat de cereale integrale, fructe de mare, nuci, seminte si mici portii de carne provenita de la animale salbatice. 

6. Regimul cu alimente neprocesate abordeaza o alimentatie cat se poate de sanatoasa.

Se evita sarea, zaharul si elementele chimice, deoarece afecteaza organismul. Se consuma alimente cat mai proaspete si naturale, in general fructe si legume, cereale integrale nerafinate si carnea neprocesata.

7. Dieta vegetariana este foarte indicata pentru sanatatea inimii, in preventia si tratamentul contra diabetului, deoarece nu se consuma carne. 

8. Dieta flexitariana este bogata in nutrienti ce sunt benefici organismului in general, iar pe termen lung este usor de urmat.

Este un tip de regim bogat in vitamine si poate fi recomandat intregii familii, intrucat este asemanator cu o dieta vegetariana, cu diferenta ca se mananca si carne ocazional.

9. Dieta HMR se bazeaza pe inlocuirea mancarurilor care ingrasa, incurajand consumul de fructe si legume, dar si activitatea fizica.

10. Dieta Ornish mizeaza pe consumul mare de alimentele bogate in fibre si pe cele cu un continut redus de grasimi.

Afla mai multe informatii despre aceste diete pe site-ul diete-sanatoase.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies