Top 10 greșeli de etichetă pe care le facem zi de zi și cum să le corectăm

Reguli de etichetă la masă

Bineînțeles că în fiecare zi putem face anumite greșeli de etichetă, însă fără să fim prea conștiente de acest aspect. Însă știați care sunt acestea mai exact?

Aflați din rândurile următoare, care sunt greșelile de etichetă pe care le facem zilnic, fără să realizăm. În plus, descoperiți și cum le putem corecta. 

 

10. Obișnuim să nu mulțumim la timp, persoanei care ne-a oferit un cadou

Pe locul 10 se află faptul că, obișnuim să nu mulțumim la timp, în momentul în care primim un cadou.

Deseori, fie nu o facem la timp, fie uităm ulterior și nu o mai facem deloc. Cu toate acestea, frumos din partea noastră ar fi să ne asigurăm că odată ce am primit respectivul cadou, vom și mulțumi persoanei respective, iar chiar dacă nu ai avut încă șansa să deschizi cadoul și să vezi ce se află înăuntru, odată ce îl vei primi, trebuie să și anunți și să mulțumești ulterior persoanei care ți l-a dăruit. 

9. Obișnuim să răspundem cu “Nicio problemă!”, atunci când ni se spune “Mulțumesc!”

Pe locul 9 se află faptul că, obișnuim să răspundem cu “Nicio problemă!”, în momentul în care ni se spune “Mulțumesc!”. În ciuda faptului că nu demult răspundeam cu “Cu plăcere!” sau “Este plăcerea mea!”, acestea două fiind modurile corecte de a răspunde la mulțumiri, pentru că în caz contrar, se va presupune că orice a cerut persoana respectivă, a fost de fapt o povară, sau o problemă. 

Citește și: Top 5 reguli de fashion pentru femeile care vor să iasă în evidență. Eleganță și stil!

Reguli de etichetă la masă [Sursa foto: freepik]

Citește și: 7 lucruri pe care bărbații le găsesc atractive la o femeie

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

8. Obișnuim să salutăm persoane necunoscute cu “Bună!”

Pe locul 8 se află faptul că, obișnuim să salutăm persoanele necunoscute cu “Bună!”. Acest aspect este valabil și atunci când vine vorba despre salutarea persoanelor care sunt mai în vârstă, însă este total greșit, dat fiind faptul că trebuie întotdeauna să ne asigurăm că ne adresăm unei persoane pe care nu o cunoaștem, sau nu este de aceeași vârstă cu noi, cu un salut potrivit, și în niciun caz nu îi vom spune “Bună!”, ci “Bună ziua!”. 

7. Momentul în care un bărbat întinde primul mâna pentru a saluta o femeie, într-un cadru social

Pe locul 7 se află faptul că, suntem puse într-o situație incomodă, în momentul în care un bărbat întinde primul mâna pentru a ne saluta, și ne aflăm într-un cadru social. Important de subliniat este acest cadru social, dat fiind faptul că, prioritatea o au întotdeauna femeile, și atunci când decid unde să stea, pentru a avea cea mai bună vedere, dar de asemenea acestea vor decide dacă vor sau nu să strângă mâna unui bărbat. Așadar, ar trebui ca bărbații să aștepte pentru ca femeile să-și întindă mâna prima dată, pentru că în momentul în care o vor face bărbații, nu există 100% șanse că femeia îi va și răspunde la salut, ceea ce îl va face să se simtă destul de inconfortabil, sau chiar și femeia va fi pusă într-o astfel de situație mai puțin dorită. Cu toate acestea, excepția o face cadrul office, acolo unde poziția este cea care determină cine salută primul. 

Reguli de etichetă la masă [Sursa foto: freepik]

6. Obișnuim să strănutăm în palma dreaptă 

Pe locul 6 se află faptul că, obișnuim să strănutăm în palma dreaptă. Și aceasta este considerată a fi o greșeală, dat fiind faptul că este total nepoliticos, dar nu este nici igienic, dat fiind faptul că de obicei, mâna dreaptă este folosită pentru a face o strângere de mână, ceea ce înseamnă că veți transmite microbii către o altă persoană. Prin urmare, ceea ce se recomandă să se facă în această situație, este să strănutăm în cotul mâinii, fie în palma stângă, iar în momentul în care o faceți trebuie să întoarceți capul într-o parte, pentru a te asigura că nu vei strănuta în fața persoanei care se află în preajma ta. 

5. Obișnuim să folosim degetul, în momentul în care ne dorim să arătăm către o anumită persoană

Pe locul 5 se află faptul că, obișnuim să folosim degetul în momentul în care ne dorim să indicăm o anumită persoană. Acest aspect este total nepoliticos, așa că putem indica și o persoană, folosind întreaga mână, și îndreptând-o către aceasta, și nu doar un deget. 

Reguli de etichetă la masă [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

4. Obișnuim să pronunțăm greșit un nume sau un prenume

Pe locul 4 se află faptul că, se întâmplă ca în unele momente să pronunțăm greșit un nume sau un prenume al unei persoane. Acest lucru pare destul de evident în unele momente, fiind făcut intenționat, mai ales că numele se poate vedea, în cazul în care este scris, sau se știe, în cazul în care este o persoană apropiată și care te cunoaște. Este total greșit să facem acest lucru, dar și nepoliticos din partea noastră, pentru că nu înseamnă nimic altceva decât că nu acordăm atenția necesară respectivului nume, și înseamnă automat că nu avem respect față de persoana căreia ne adresăm. Așadar, trebuie să ne asigurăm că verificăm respectivul nume, odată ce știm că îl vom utiliza, fie că este în scris sau verbal. De asemenea, se consideră și lipsă de respect în momentul în care respectivul nume este scris cu literă mică, așa că ar trebui să acordăm mult mai multă atenție acestui aspect. 

3. Obișnuim să așezăm tacâmurile pe masă, după ce le-am folosit

Pe locul 3 se află faptul că, obișnuim să așezăm tacâmurile pe masă, odată ce le-am folosit. Aceasta este considerată o greșeală de etichetă, dat fiind faptul că, odată ce tacâmurile au fost folosite, acestea nu se vor mai putea întoarce niciodată pe o față de masă. Tacâmurile trebuie să fie așezată în farfurie, niciodată pe masă. 

Reguli de etichetă la masă [Sursa foto: freepik]

2. Obișnuim să alegem greșit paharul de pe masă 

Pe locul 2 se află faptul că, în unele momente obișnuim să alegem paharul greșit de pe masă. Și aceasta este considerată tot o greșeală de etichetă, lucru care se întâmplă deseori, însă pentru a nu o mai face atât de des, tot ce trebuie să știți este că paharele care vă aparțin, se vor afla pe partea dreaptă a voastră, astfel încât nu le veți mai încurca în viitor, și nu veți lua paharul altei persoane. 

1. Obișnuim să ținem degetul mic ridicat, în momentul în care bem o ceașcă de ceai

Pe locul unu se află faptul că, obișnuim deseori ca în momentul în care savurăm o ceașcă de ceai, să ținem degetul mic ridicat. Cu toate acestea, acest mod de a savura ceaiul, este greșit, iar cel corect este reprezentat de faptul că, degetul arătător trebuie să se afle după coada ceștii, degetul mare trebuie să fie așezat pe coadă, degetul mijlociu trebuie să fie folosit ca suport al ceștii, iar apoi celelalte două degete trebuie să fie ținute în interior. 

Reguli de etichetă la masă [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Top 5 reguli de fashion pentru femeile care vor să iasă în evidență. Eleganță și stil!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină