Pun pariu ca nu stiai toate aceste lucruri despre gestul banal pe care il facem cu persoana iubita : sarutul
1. Ai repetat acest gest dinainte sa te nasti- Chiar in pantecele mamei tale. Doua treimi din oameni isi inclina capul spre dreapta cand se saruta cu cineva. In mod bizar, acesta este un gest pe care il fac fetusii in pantec de asemenea.
2.Modul in care saruti poate afecta natura relatiei- Modul in care tu si partenerul/a va sarutati poate determina daca o relatie este potrivita sau nu.
3.Buzele sunt mult mai sensibile decat alte parti ale corpului- De aceea ne place sa ne sarutam atat de mult. Conform lui Krista. A. Bloom, buzele au 10 000 de terminatii nervoase, fata de clitoris care are doar 8.000.
4.Sarutul
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
5.Saruturile cu limba transfera testosteronul- Baietii sunt mult mai nerabdatori sa isi sarute partenera cu limba deoarece astfel ei “impart ” testosteron, care ajuta la cresterea libidoului partenerei, conform unui studiu realizat de Universitatea din Albania.
6.Francezii nu au avut termenul sarut frantuzesc (French kiss) pana in anul 2013- Conform Associated Press, francezii au adaugat termenul galocher (sarut frantuzesc) abia acum cativa ani, chiar daca modul cum se sarutau francezii a fost popularizat de presa britanica in timpul vizitelor Primului Razboi Mondial.
Era cunoscut ca sarutul florentin7.In timpul sarutului faci schimb de 80 de milioane de micobacterii- Un studiu publicat in Jurnalul Microbian a aratat rezultatele conform carora in timpul sarutului se face schimb de 80 de milioane de bacterii. Ca o comparatie intr-o toaleta publica se gasesc 77 000 de microbe
8.In timpul unui sarut arzi 5 calorii pe secunda- Daca te saruti timp de 10 ore poti sa sari peste ziua de antrenamente.
9.Oamenii nu sunt singurii care se saruta- Veveritele, vacile, chiar si maimutele se saruta, desi la cimpanzei si la alte specii de maimute sarutul lor seamana cu cel al oamenilor
10.Cel mai lung sarut a durat 58 de ore, 35 de minute si 58 de secunde
Sursa: www.doctorulzilei.ro