TOP 3 alimente prin care să ai grijă de sănătatea ta, în această vară!

TOP 3 alimente prin care să ai grijă de sănătatea ta, în această vară!
TOP 3 alimente prin care să ai grijă de sănătatea ta, în această vară!

Vara este un anotimp plin de tentații. Vacanțele, plimbările, grătarele cu prietenii sau picnicurile în parc sunt ocaziile perfecte pentru a consuma mâncare și băutură în cantități periculos de generoase.

De asemenea, calitatea alimentelor pe care poți fi tentat să le consumi este, deseori, îndoielnică. Aceasta nu îți afectează doar silueta, ci și starea generală de sănătate. 

Pentru a putea face față atâtor tentații, o idee excelentă este să îți îmbogățești regimul alimentar cu produse cât mai naturale și sănătoase. Dacă știi ce să alegi, vei putea să îți pregătești mese și gustări delicioase, care să nu îți pună sănătatea în pericol. De asemenea, vei putea să te bucuri de energie și de un corp bine hidratat. Iată care sunt cele trei elemente pe care trebuie neapărat să le inlcuzi în alimentația ta, pe timp de vară.

Consumă aceste produse, pentru a avea o vară perfectă

Provocările apărute pe timpul verii pot fi comparate cu tentațiile care îți amenință silueta și sănătatea în perioada sărbătorilor. Vacanțele și ieșirile în oraș sau la grătar sunt mult mai dese, astfel că se creează contextele ideale pentru a consuma mâncare de slabă calitate sau băuturi alcoolice. Autocontrolul este cheia, iar pentru a te proteja poți contracara cu un consum constant de:

1. Apă - ce poate fi mai simplu decât să incluzi în rutina ta zilnică un consum semnificativ de apă? Specialiștii recomandă să nu consumi sub doi litri de apă pe zi, dacă vrei să ai o viață sănătoasă. Cu toate acestea, zilele toride de vară impun un consum mult mai mare, deoarece temperaturile ridicate provoacă transpirație și, implicit, pierderi mari de apă. Trebuie să îi oferi organismului tău “combustibil“ suficient pentru a-și desfășura toate procesele necesare în scopul unei funcționări optime. 

2. Legume - prăjelile și carnea grasă sunt la ordinea zilei, atunci când se merge în vacanță sau la grătar. Nu trebuie să te învinovățești, pentru că toată lumea cade în aceste patimi în timpul sezonului cald. În același timp, consumul de alimente nesănătoase ar trebui să fie excepția de la regulă, nu regula în sine! Propune-ți un regim alimentar cât mai sănătos, în viața de zi cu zi, și include în cadrul său legume proaspete, de calitate. Castraveții, salata verde, vinetele, morcovii sau cartofii sunt alimente excelente pe timp de vară, garantând sațietate meselor tale. 

3. Fructe proaspete - bogate în vitamine, dar și răcoroase, fructele sunt soluția perfectă și pe timp de vară. Acestea îți vor oferi nu doar un aport de vitamine și minerale remarcabil, ci te vor ajuta să te și hidratezi corespunzător. Merele, strugurii și perele te vor ajuta inclusiv cu o digestie de calitate, în vreme ce bananele sunt gustarea ideală pentru atunci când vrei să alegi un fruct care să îți țină de foame.  Pe Auchan.ro găsești fructe proaspete la prețuri excelente, într-o gamă variată, ideale pentru a fi consumate pe parcursul zilelor de vară. 

Alege să investești în alimente de calitate și să nu ignori importanța unui regim alimentar sănătos, mai ales pe parcursul zilelor călduroase, care vor reprezenta întotdeauna o provocare pentru organismul tău. Oferă-i acestuia apă din belșug și cele mai bune alimente proaspete. Bucură-te de un stil de viață sănătos și de energie la cele mai înalte cote! 

Sursa foto: Pixabay.com



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Premii pe bandă rulantă la “The Floor”: la fiecare patru ediții, un mare câștigător “The Floor” intră în posesia sumei de 50.000 de lei

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Schimbarea la care a apelat Tavi Clonda, înainte de petrecerea aniversară a fiicei sale. „Marele blond! Artiștii, știți cum e, își schimbă părul, dar năravul, ba.”

În ce zile și la ce oră va fi difuzat noul serial turcesc „Inimă rebelă”, care va începe pe 2 octombrie la Kanal D

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies