Top 3 cele mai bune ceaiuri pentru organism

Top 3 cele mai bune ceaiuri pentru organism
Top 3 cele mai bune ceaiuri pentru organism

Daca te numeri printre persoanele carora le place sa bea ceai, ar trebui sa stii care sunt ceaiurile care au cele mai multe beneficii pentru sanatate.

1. Ceaiul verde

 

 

Datorita numerosilor antioxidanti care se gasesc in compozitia sa, ceaiul verde este extrem de benefic pentru intregul organism. Acest ceai stimuleaza metabolismul sa functioneze intr-un ritm mai rapid, datorita unui component numit catehina, care lupta impotriva tesutului adipos de pe abdomen.

 

Spre exemplu, aceste tipuri de ceai verde sunt cele mai faimoase dintre toate ceaiurile datorita proprietatilor lor vindecatoare: sporesc fluxul sanguin, lupta cu virusul gripei, scade nivelul zaharului din sange, micsoreaza colesterolul, lupta impotriva infectiilor bacteriene,

functioneaza ca un puternic antioxidant si are o contributie majora in prevenirea efectelor imbatranirii si in mentinerea unei stari de sanatate bune.

 

 

2. Ceaiul de Menta

 

Ceaiul de menta este unul dintre cele mai populare ceaiuri si poate face minuni pentru organismul nostru. Acesta este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolva grasimile si stopeaza absorbtia acizilor grasi, fiind un aliat de incredere in lupta cu kilogramele in plus.

 

Un prim efect benefic al consumului de ceai de menta este acela ca reduce stresul. Spre exemplu, aceste tipuri de ceai de menta relaxeaza si induc organismului starea de somn. Totodata, ele amelioreaza racelile, durerile de cap sau simptomele cauzate de anxietate.

 

Consumul regulat al acestui ceai diminueaza problemele biliare si micsoreaza calculii biliari, ajuta la intarirea sistemului imunitar si reducerea aparitiei infectiilor in organism si prevenirea gripei, circulatia sanguina este imbunatatita.

 

 

3. Ceaiul de ghimbir

 

Acesta te scapa de durerile de cap deoarece are un puternic efect antiinflamator. Consuma o cana cu ceai de ghimbir atunci cand te doare capul, in loc sa apelezi la tot soiul de tratamente medicamentoase.

 

Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv (previne aparitia diareei, a flatulentelor, a balonarii si a indigestiei), intareste sistemul imunitar datorita cantitatii mari de antioxidanti, previne aparitia artritei reumatoide, te scapa de crampele menstruale si

te ajuta sa scapi si de stres, avand un efect energizant, motiv pentru care nu se recomanda sa il consumi seara.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Diana Bulimar, dezvaluiri neasteptate din culisele emisiunii! "Mi-am dat seama ca o sa ies eu"

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies