Top 5 ACTIVITATI DISTRACTIVE impreuna cu animalul de companie

Top 5 ACTIVITATI DISTRACTIVE impreuna cu animalul de companie
Top 5 ACTIVITATI DISTRACTIVE impreuna cu animalul de companie

Fiecare stapan de animale este in cautarea diferitelor idei pentru a alunga monotonia si plictiseala din viata lui si a cainelui, dar si pentru imbunatatirea conditiei fizice si a sanatatii ambilor parteneri.

Desi unii considera ca e suficient sa le ofere hrana si un acoperis deasupra capului, adevarul este ca adoptarea unui caine presupune mai mult de atat. In primul rand, nu trebuie uitat faptul ca acesta are nevoie de companie si de joaca.

Daca ai un caine si vrei sa va simtiti bine impreuna, atunci cumpara mancare pentru catelul tau si joaca-te cu el de cate ori ai ocazia.

Viata ta poate fi mult mai frumoasa si mai interesanta tocmai datorita acestor momente speciale, pe care le veti petrece impreuna. Nu il lasa sa se plictiseasca, fii responsabil si creativ!

Iata ce activitati interesante si amuzante poti realiza impreuna cu animalul tau de companie:

1. Mergeti impreuna la cumparaturi, mai ales la piata. Achizitionati mancare pentru tine, dar si pentru el. In piata va fi incantat de multimea de oameni care vorbesc tare si sunt agitati, se va distra nespus cand va trece pe langa zona de spalat legumele, moment pentru a se balaci

putin sau de a se lasa stropit cu apa. Daca nu gasesti in piata mancare pentru el, atunci intra pe site-ul https://www.hornbach.ro/shop/Hrana-pentru-caini-umeda-MR-BEEF-5-tipuri-de-carne-doza-1200-g/7083605/produs.html si cumpara ceea ce ii place cel mai mult;

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

2. O alta activitate interesanta este sa folositi hranitori de tip puzzle, care contin mancare. Cainele poate ajunge la hrana doar daca rezolva cu succes puzzle-ul si gaseste solutia.

Se gasesc si in comert, dar le poti face si singur acasa, asa ca incearca un joc interesant. Modalitatea aceasta de hranire este mai atractiva si pentru animal, care isi mareste timpul de a manca de la 2-3 minute la 15 minute;

3. Pune intr-o mana o bucata de carne sau de hrana din cutie si invata cainele sa o gaseasca ghidandu-se dupa miros. Daca ghiceste impingand cu botul sau punand laba pe pumnul tau, atunci primeste bucata, daca nu ghiceste, atunci i se arata iar ambele maini si jocul se reia pana cand animalul tau de companie

isi da seama dupa miros in ce mana este;

4. Cainele trebuie sa aiba si cateva jucarii. Foloseste una dintre ele pentru a-l invata sa mearga si sa o caute prin casa, sa o aduca apoi. Repeta-i permanent numele jucariei pana cand il invata si stie exact la ce te referi atunci cand ii spui sa o aduca;

5. Foloseste o sfoara pentru a trage dintr-o parte tu, din cealalta parte cainele.

Practic, in timpul jocului, il inveti ce este increderea si cum sa coopereze cu tine. In cazul in care devine mult prea agitat si chiar agresiv, atunci inceteaza sa te mai joci si reia cand vezi ca este mai calm. Specialistii in comportament canin recomanda sa-l lasi sa castige pentru ca asa i se va parea mult mai atractiv jocul si va dori mereu sa-l practice.

In concluzie, viata ta alaturi de blanosul tau prieten poate fi frumoasa si distractiva daca iti folosesti imaginatia si creativitatea pentru a gasi modalitati distractive de joaca in doi.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Filmul TITANIC s-a lansat în 1997. Cum arată actorii din TITANIC după 22 de ani. VIDEO

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies