Top 5 alimente care ţin virusurile la distanţă. Merg consumate în orice anotimp şi ajută enorm în pandemia de coronavirus

Top 5 alimente care ţin virusurile la distanţă. Merg consumate în orice anotimp şi ajută enorm în pandemia de coronavirus
Top 5 alimente care ţin virusurile la distanţă. Merg consumate în orice anotimp şi ajută enorm în pandemia de coronavirus

Virusurile pot fi ținute la distanță și cu ajutorul alimentelor pe care le consumăm. Iată care sunt cele mai bune 5 astfel de soluții, în lupta cu răcelile, dar și cu noul coronavirus.

A venit toamna, iar virozele respiratorii vor începe să afecteze din ce în ce mai multe persoane. Ca să nu mai spunem că suntem în continuare și în plină pandemie de coronavirus. De aceea, este bine să ne ajutăm organismul să lupte cu toți acești viruși. Alimentele pe care le consumăm ne pot fi de mare ajutor. 

Fructele și legumele, principalii aliați în lupta cu virusurile

Infecțiile respiratorii sunt extrem de contagioase, pentru că sunt provocate de virusuri. Specialiștii au descoperit că există mai mult de 200 de astfel de virusuri, care pot duce la gripă sau răceală. Chiar dacă avem o imunitate bună, care ajută organismul să se ferească de ”atacul” acestor virusuri, este aproape imposibil să ne ferim de orice fel de infecție. 

Mai mult, medicii au afirmat că poți avea imunitate în fața unui anumit tip de virus, dar tot te poți îmbolnăvi, pentru că organismul poate ceda până la urmă, atunci când este infectat cu un virus pe care

nu știe cum să-l anihileze. Tocmai de aceea, noul coronavirus s-a răspândit atât de repede. 

Pentru a ne crește imnunitatea, este indicat să avem mare grijă la alimentele pe care le consumăm. Vitaminele și mineralele din fructe și din legume reprezintă varianta ideală de a ne păstra sănătoși. Ideal ar fi să le consumăm în stare naturală, iar fructele și legumele bogate în vitamina C sunt cele mai bune. 

Cele mai recomandate sunt, bineînțeles, citricele, recunoscute deja pentru cantitatea mare de vitamina C pe care o au. Putem consuma portocale, kiwi, grepfruit și desigur, cât mai multă lămâie. Și legumele ne pot aduce multe beneficii. Ardeiul gras, varza, broccoli și în general, toate legumele verzi întăresc sistemul imunitar. 

Care sunt cele mai bune alimente împotriva răcelii

Chiar dacă vorbim despre o simplă răceală, despre gripă sau despre coronavirus, este clar că sistemul imunitar este cel care are un cuvânt greu de spus.

Cu cât suntem mai sănătoși, cu atât organismul luptă mai bine cu boala, care în acest fel, nu ajunge la complicații. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Bineînțeles că dacă ajungem totuși să ne îmbolnăvim, cel mai bine este că cerem sfatul unui medic specialist, care să ne poată prescrie medicamentele potrivite. Pe lângă acestea, trebuie să ne aducem și noi contribuția, prin stilul de viață.

Alimentația este cheia succesului, astfel că este recomandat să consumăm doar ceea ce aduce beneficii organismului. 

Iată care sunt cele mai bune 5 alimente prin care putem ține virușii la distanță:

1. Fructele și legumele

Așa cum am spus mai sus, fructele și legumele fac casă bună cu sănătatea. Nu vă feriți să le consumați crude, fierte, la cuptor sau chiar sub formă de sucuri.

Încercați să mâncați cât mai variat, în așa fel încât organismul să primească tot ce are nevoie. 

2. Lactatele

Indiferent că vorbim despre iaurt, brânză sau banalul lapte, toate aceste alimente sunt bogate în proteine, care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

3. Peștele gras

Somonul, macroul sau sardinele nu trebuie să lipsească din alimentația dumneavoastră, mai ales în sezonul rece. Acizii grași omega-3 cresc rezistența sistemului respirator. 

4. Usturoiul și ardeiul iute 

Usturoiul este recunoscut ca fiind un veritabil antibiotic natural. Acesta combate infecțiile și îi dă putere sistemului imunitar. În ceea ce privește ardeiul iute, acesta conține capsaicină, care decongestionează nasul şi sinusurile. În plus, ardeiul iute distruge bacteriile din gură. 

5. Ghimbirul

Această rădăcinoasă are puteri miraculoase când vine vorba de dezinfectarea căilor respiratorii. Reduce inflamațiile, scade febra și ajută la expectorare. Îl puteți consuma crud, dacă vă place la gust, sau puteți face o infuzie de ghimbir.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies