Top 5 idei preconcepute despre rinoplastie

Top 5 idei preconcepute despre rinoplastie
Top 5 idei preconcepute despre rinoplastie

Rinoplastia este una dintre cele mai „vechi” proceduri chirurgicale estetice, conceptul de rinoplastie fiind amintit in niste papirusuri din antichitate.

Desi este in topul primelor 3 operatii estetice ca numar de solicitari, in randurile pacientilor planeaza o multime de idei preconcepute despre operatia de rinoplastie. Aceste idei gresite, unele „propovaduite” si pe toate forum-urile si site-urile de socializare de diferite persoane, pot duce in eroare un potential solicitant al acestui tip de interventie.

  1. 1. Rinoplastia este o operatie dureroasa

Operatia este efectuata sub anestezie generala, iar osul nu doare.

Este posibil sa aveti un mic disconfort datorita meselor intranazale, dar nu se pune problema de durere. Este posibil sa aveti vanatai la nivelul zonelor paranazale si orbitale, dar acestea se remit in cateva zile. Oricum, pentru a reduce la minim neplacerile, medicul chirurg va prescrie calmante uzuale in perioada imediat postoperatorie.

Ce complicatii pot aparea in urma operatiei de rinoplastie?

Dr. Cristian Nitescu: Complicatiile ce pot sa apara dupa rinoplastie sunt asemanatoare cu cele ce pot aparea in urma oricaror interventii chirurgicale, si anume: sangerari, vanatai si hematoame- daca pacientul nu respecta

indicatiile postoperatorii de repaus si evitarea traumatismelor, abolirea temporara a mirosului, vindecare deficitara- daca pacientul face efort sau se loveste in primele luni postoperator. In general insa, rinoplastia este o interventie cu un numar redus de complicatii fata de alte operatii.

  1. 2. Dupa operatia de rinoplastie, chipul va fi lipsit de expresivitate

Nasul se afla in mijlocul fetei si atrage, inevitabil, atentia oricui.

Din aceasta cauza, multi pacienti se gandesc ca orice modificare la nivelul nasului o sa-i lase lipsiti de expresivitate. Din fericire, lucurile nu stau asa.  O rinoplastie executata corect va oferi chipului un aspect natural cu un nas proportional cu ceilalti parametri faciali.

Cum arata nasul ideal?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Dr.

Cristian Nitescu:
Nasul ideal nu exista, exact cum nu exista perfectiunea in natura sau in chirurgie, insa ce va pot spune, este ca nasul ideal pentru fiecare pacient, este acela care se incadreaza perfect in restul trasaturilor omului respectiv, nicidecum nasul care seamana cu cel al vedetei x sau al vecinei y. Astfel ca, sfatul meu pentru pacientii care vor sa aiba un rezultat excelent, este sa vina fara preconceptii si sa isi doreasca un nas frumos, potrivit pentru ei, pentru ca estetica, la fel ca si arta, are rolul de a infrumuseta omul si nu de a copia.
Astfel, in planificarea preoperatorie se tine seama de necesitatile fiecarui pacient, de dimensiunile faciale si de punctul de plecare, adica de aspectul initial al nasului, toate acestea insumand un rezultat postoperator foarte bun, adecvat individului in cauza.

  1. 3. Oamenii isi vor da seama daca ti-ai facut rinoplastie

Chiar daca familia si prietenii apropiati isi vor da seama ca ceva este schimbat la tine, rezultatele unei rinoplastii bine efectuate sunt naturale, iar nasul o sa fie in plina concordanta cu restul fetei.

În majoritatea cazurilor persoanele din jur, ce nu stiu de operatie, vor sesiza o schimbare pozitiva dar nu vor sti exact ce s-a modificat.

Raman cicatrice dupa operatia de rinoplastie?

Dr Cristian Nitescu: Dupa operatie, in primele saptamani, veti avea o cicatrice de mici dimensiuni la nivelul columelei nazale, cicatrice ce se va estompa, disparand complet in perioada urmatoare. Astfel ca, dupa rinoplastie nu raman cicatrici perceptibile.

  1. 4. Barbatii nu isi fac rinoplastie

Atat femeile cat si persoanele de sex masculin apeleaza des la rinoplastie, chiar as putea sa spun, ca in ultimii ani a crescut semnificativ procentul de barbati ce solicita aceasta interventie si in general proceduri estetice. În plus, de multe ori barbatii, mai ales cei care au suferit traumatisme sau practica sporturi au probleme cu respiratia si sforaitul, suferind si de deviatie de sept, intr-un procent mai mare ca femeile. Astfel ca, de cele mai multe ori, in cazul domnilor operatia are dublu scop: estetic si functional, rezolvand si problema deviatiei de sept.

De ce credeti ca exista acest mit?

Citește și: Ce a făcut Dana Roba cu verigheta de la Daniel Balaciu: „Am luat bani pe ea”. Când se va finaliza procesul de divorț al celor doi- kanald.ro

Citește și: VIDEO "Avea 20 de lovituri de cuțit pe corp. Două victime erau în saci". Detalii șocante din tripla crimă care a îngrozit Capitala- stirilekanald.ro

Dr Cristian Nitescu: Nu stiu sa va spun exact cum a aparut aceasta idee, probabil din preconceptia existenta in popor cum ca „barbatul trebuie sa fie doar putin mai frumos decat dracul”, adica insemnand ca persoanele de sex masculin nu trebuie sa fie atragatoare. În plus, sunt multi oameni care considera ca un barbat care apeleaza la chirurgie estetica este nesigur pe sine, motiv pentru care multi pacienti prefera sa nu afle cunoscutii lor ca au suferit operatii in scop estetic.

  1. 5. Pacientii isi pot alege un nas ideal dintr-o revista sau dintr-un catalog

Exista situatii in care pacientii vin cu poze cu vedetele lor favorite si cer sa aiba un nas exact ca al lor. De cele mai multe ori, acest lucru nu este posibil de realizat, tinand cont de faptul ca fiecare persoana are o structura unica a fetei si a nasului.

De ce acest lucru nu functioneaza?

Dr Cristian Nitescu: Nu mi s-a intamplat sa vina cu poze propriu zise, dar intr-adevar sunt paciente in special, care isi doresc un nas ca al unei actrite sau vedete renumite. Raspunsul meu este ca fiecare om are trasaturile sale, motiv pentru care un nas identic cu al unei vedete nu se poate incadra perfect in chipul altei persoane, fiind in „dezacord”, astfel ca nu putem crea ceva urat. De aceea, fiecare nas este proiectat si realizat in concordanta cu necesitatile pacientului respectiv.

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Sfatul zilei din 12 august 2024. O zodie se va concentra pe comunicare și cooperare

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Reprezentanţii unui local din Thassos încearcă să depisteze un grup de români. Au mâncat şi au plecat fără să plătească

Livia a rupt tăcerea, la un an de la despărțirea de Bordea: „Am tot tras semnale de alarmă”

Suma incredibilă pe care o plătesc turiștii pentru o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele

''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit: Strângea bani de nuntă și urma să devină tată


Cookies