TOP 5 lucruri pe care le poți îmbunătăți în casa ta pentru a fi mai practică

TOP 5 lucruri pe care le poți îmbunătăți în casa ta pentru a fi mai practică
TOP 5 lucruri pe care le poți îmbunătăți în casa ta pentru a fi mai practică

De cele mai multe ori spațiul în care locuiești trebuie să fie cât se poate de practic, pentru a avea parte de un confort sporit, mai ales atunci când vorbim despre locuințele de dimensiuni mici. Prin îmbunătățirea câtorva aspecte din casa ta, îți poți crea unele mecanisme care să-ți ușureze viața de zi cu zi și să ai parte de mai mult spațiu, fără a mai simți că întreaga locuință te sufocă.

Iată 5 lucruri pe care să le pui în practică în locuința ta: 

 

  1.     Mobilier modular 

Principalul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când îți dorești să ai mai mult loc într-un spațiu de mici dimensiuni este să investești în mobilier modular, care poate fi aranjat exact așa cum îți dorești. Un astfel de mobilier poate fi practic mai ales în bucătărie, acolo unde există mai multe electrocasnice și ustensile ce trebuie depozitate. Totodată, nu uita că și în camera celor mici poate fi un plus, acolo unde o dată la ceva timp poți reamenaja tocmai pentru a nu se plictisi. 

2. Spații de depozitare

Pentru ca în casa ta să existe cât mai mult spațiu, atunci trebuie să investești în spații de depozitare cât mai inteligent realizate. Alege să folosești locul de sub pat pentru a depozita lucrurile la care nu trebuie să ai în permanență acces, precum hainele de vară sau de iarnă, în sezoanele în care nu le folosești. Mai mult, încearcă să folosești spațiile verticale, cum ar fi cele de lângă mașina de spălat, dacă deții un model precum cel de pe altex.ro, sau de deasupra acesteia. 

3.  Creează spații multifuncționale 

Un alt lucru pe care îl poți face este să creezi spații multifuncționale, tocmai pentru a crește funcționalitatea casei tale. Astfel, dacă ai un birou de unde îți desfășori activitatea profesională, aceasta poate fi și cameră de oaspeți pentru zilele în care ai invitați ce rămân peste noapte. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că vei pune o canapea ceva mai confortabilă. 

4.  Creează impresia unui spațiu mai mare cu ajutorul luminii

O cameră bine iluminată întotdeauna va crea senzația de spațiu, indiferent de dimensiunea acesteia. Astfel, poți investi în diferite corpuri de iluminat, atât de perete, cât și cu picior, și să le plasezi în zonele în care consideri că lumina naturală nu ajunge suficient. 

5. Renunță la lucrurile ce nu îți sunt folositoare 

Ultimul lucru și poate cel mai important este să renunți la acele lucruri care stau și doar ocupă spațiu în casa ta. Mai mult, dacă acestea nu ți-au fost folositoare în ultimul an, cu siguranță nu le vei folosi nici în viitor. 

 

Cu mici pași îți vei putea transforma casa într-un loc mult mai practic și eficient pentru stilul tău de viață de zi cu zi. Nu e necesar să faci investiții mari sau să renovezi întreaga casă, ci doar să te asiguri că pui în practică sfaturile menționate anterior. 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cristina Șișcanu este total nemulțumită de toate lucrurile pe care o femeie trebuie să le facă, în zilele noastre, pentru a avea succes. "Doamnelor, nu vi se pare că o femeie face prea multe lucruri? "

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies