Praful se depune în casă indiferent de cât de multă curățenie facem. Însă știai cum îl poți diminua totuși?
Află din rândurile următoare, care sunt doar câteva dintre modurile pe care le poți pune în aplicare pentru ca praful să se mai reducă din casă.
1. Ține pantofii de exterior la distanță
Pantofii noștri adună murdărie de afară și uneori ajungem acasă cu mult praf pe ei. Ca să reducem praful în casă, putem lăsa pantofii afară într-un loc special amenajat până când îi curățăm sau putem pune la ușă o cutie mică, care să conțină o pungă. Astfel, când ajungem acasă, scoatem punga, punem pantofii murdari în ea, o legăm și o punem deoparte până când avem timp să îi curățăm.
Citește și: Cum să folosești lămâia pentru a curăța chiuveta de inox din bucătărie
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
2. Aspirați în mod regulat
Dacă vrei să reduci praful din casă, una dintre cele mai bune soluții este să aspiri des. Este important să te asiguri că aspiratorul tău are un filtru de calitate, pentru că altfel, în loc să elimine praful, poate ajunge să-l împrăștie peste tot.
3. Schimbați periodic filtrele de aer
Filtrul de aer al sistemului de încălzire, ventilație și aer condiționat este unul dintre cele mai importante elemente pentru a menține un aer curat în casă. Rolul lui este să rețină praful și alte particule, astfel încât să nu ajungă în aerul pe care îl respiri. Totuși, ca să funcționeze corect, trebuie să-l schimbi frecvent. Praful se adună rapid, iar dacă nu îl înlocuiești la timp, ar putea chiar să redistribuie particulele de praf în casă. Când scoți filtrul și vezi grămezile de praf adunate, ăsta e semnul că și-a făcut treaba și tu trebuie să elimini acel filtru murdar și să pui unul nou, să te asiguri că aerul din casă rămâne proaspăt. Pe scurt, fă-ți un obicei din a verifica și schimba filtrele în mod regulat!
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
4. Reîmprospătați aerul interior
Ventilația este esențială pentru sănătatea aerului din casă. Deschide ferestrele zilnic, și pentru câteva minute, și lasă aerul proaspăt să intre. Astfel, elimini aerul stătut, care poate aduce un miros greu sau particule de praf. Vei simți imediat diferența, casa devine mai aerisită, iar tu te simți mai bine. Ca să te asiguri că ventilația e eficientă, montează plase la ferestre, acestea nu doar că țin insectele afară, dar opresc și resturile aduse de vânt. Briza curată de aer ajută la reducerea umidității și previne formarea mirosurilor neplăcute. Aerul proaspăt iți oferă un spațiu mai luminos, așa că poți să transformi ventilația într-un obicei zilnic, iar locuința ta va deveni cu adevărat un loc primitor și sănătos.
5. Ia-ți rola de curățat scame
Folosește o rolă de scame pentru a face curățenie în mod eficient, mai ales când vine vorba de suprafețe care tind să adune praf fără să-ți dai seama. Scaunele și canapelele, fie că sunt din piele sau nu, devin ca noi cu doar câteva treceri ale rolei. Rola de scame e la fel de utilă și pentru alte colțuri ale casei. De exemplu, ramele ferestrelor, care atrag praful și îl lasă să se acumuleze, pot fi curățate rapid și eficient. De asemenea, treci ușor rola peste suprafața ramei de tablou, atât în față, cât și pe spate, iar praful va dispărea imediat. Aceasta este o soluție ideală pentru curățarea rapidă, care te ajută să păstrezi un aspect proaspăt și îngrijit în toată casa, fără a pierde timp.