O cura de detoxifiere nu inseamna infometare si nici o alimentatie dusa la extreme, insa este intotdeauna eficienta pentru corp, cat timp nu-ti privezi organismul de nutrienti esentiali.
Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart in perioadele de platou, dar si pentru sustinere sistemului imunitar si celui digestiv care uneori are nevoie de o pauza
O cura de detoxifiere presupune eliminarea din alimentatie a alimentelor procesate din comert, cafea, alcool, tutun, zahar, faina, lactate, carne, oua.
In schimb, sucurile bio presate la rece de fructe si legume vor fi cele care ajuta la eliminarea toxinelor si regenerarea tesuturilor. Iata care sunt cele mai indicate sucuri pentru detoxifiere.
Sucul de grau verde incoltit
Prin procesul de germinare, iarba de grau are un nivel ridicat de substante nutritive si enzime, permitand nutrientilor sa patrunda rapid in fluxul sanguin.
Iarba de grau contine toti cei noua aminoacizi esentiali si este plina de clorofila, vitamine si minerale. Studiile sugereaza faptul ca aceste beneficii imbunatatesc digestia si amelioreaza afectiunile stomacului, iar datorita continutului ridicat de clorofila, este eficienta in lupta impotriva cancerului. Atunci cand clorofila patrunde in fluxul sanguin, aceasta stimuleaza hemoglobina, imbogateste celulele organismului cu oxigen si le curata de substantele nocive.
Sucul de legume
Sucurile de legume au avantajul de a nu ridica nivelul de glucoza din sange asa cum se intampla cu sucurile din fructe.
„Multe persoane care fac detoxifiere se bazeaza exclusiv pe sucurile din fructe, care insa – de mult ori – impiedica ketogeneza si de aceea nu are loc si o „topire” de tesut adipos in curele detox. Ketogeneza este un proces natural, fiziologic care apare atunci cand grasimile sunt transformate in energie de catre organism, atunci cand acesta nu primeste suficienta glucoza (carbohidrati). Grasimea este descompusa in corpi cetonici si utilizata ca si combustibil in locul glucozei si astfel se topeste rezerva adipoasa a organismului.
Ketogeneza la o persoana sanatoasa poate avea loc cand ea nu primeste sau primeste mai putini carbohidrati decat este necesar, in perioadele de exercitii fizice intense sau atunci cand urmeaza o dieta cu un nivel scazut de carbohidrati, dar ridicat in grasimi”, adauga dr. Horatiu Albu.
Un suc de legume format dintr-o combinatie de rosii, morcovi, castraveti, telina, varza murata, ceapa, lamaie, marar, busuioc, patrunjel reprezinta varianta ideala pentru detoxifiere.
Sucul de ananas
Dintre toate fructele, ananasul este cel mai eficient in curele de detoxifiere deoarece ajuta la imbunatatirea digestiei, datorita unui ingredient activ numit bromelina. Aceasta substanta descompune si contribuie la digerarea rapida a alimentelor, astfel incat se evite constipatia si balonarea. In plus ananasul este bogat in vitamina C, care accelereaza metabolismul si ofera energie. Ananasul ajuta si in combaterea unor pofte nesanatoase, intrucat contine triptofan si creste productia de serotonina, adica hormonul responsabil pentru buna dispozitie.
Un alt motiv pentru a consuma ananasul este capacitatea diuretica foarte buna a acestuia si faptul ca previne depunerea grasimilor in organism.
Sucul de sfecla rosie
Sfecla rosie contine un complex de vitamine si minerale cum rar mai gasim si, in plus, poate ajuta la vindecarea unor tumori, afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare, digestive, intareste imunitatea si este un puternic antiinflamator, detoxifiant si energizant.
Sfecla rosie contine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanti si fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.
Sucul de morcovi
Morcovii au un continut ridicat de apa (aproximativ 88%), dar sunt si o sursa excelenta de fibre alimentare si proteine. Sucul se asimileaza foarte usor in organism, este incredbil de satios si ajuta si in combaterea senzatiei de foame datorita continutului ridicat de fibre si proteine.
Indicele glicemic mic permite asimilarea sucului de morcovi treptat in organism si mentine glicemia la un nivel optim, astfel incat creierul sa perceapa senzatia de satietate timp indelungat. Nu in ultimul rand, sucul de morcovi are un aport caloric foarte redus si determina organismul sa arda depozitele adipoase pentru a avea energie. Sa nu uitam nici de faptul ca sucul de morcovi este si un excelent detoxifiant, imbunatateste digestia, contribuie la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului si curata vasele de sange de depunerile de colesterol.
Sucurile de fructe si legume pot fi o modalitate foarte buna de a initia procesul de slabire sau a da un restart in perioadele de platou, dar si pentru sustinere sistemului imunitar si celui digestiv care uneori are nevoie de o pauza
O cura de detoxifiere presupune eliminarea din alimentatie a alimentelor procesate din comert, cafea, alcool, tutun, zahar, faina, lactate, carne, oua. In schimb, sucurile bio presate la rece de fructe si legume vor fi cele care ajuta la eliminarea toxinelor si regenerarea tesuturilor. Iata care sunt cele mai indicate sucuri pentru detoxifiere.
Sucul de grau verde incoltit
Prin procesul de germinare, iarba de grau are un nivel ridicat de substante nutritive si enzime, permitand nutrientilor sa patrunda rapid in fluxul sanguin. Iarba de grau contine toti cei noua aminoacizi esentiali si este plina de clorofila, vitamine si minerale. Studiile sugereaza faptul ca aceste beneficii imbunatatesc digestia si amelioreaza afectiunile stomacului, iar datorita continutului ridicat de clorofila, este eficienta in lupta impotriva cancerului. Atunci cand clorofila patrunde in fluxul sanguin, aceasta stimuleaza hemoglobina, imbogateste celulele organismului cu oxigen si le curata de substantele nocive.
Sucul de legume
Sucurile de legume au avantajul de a nu ridica nivelul de glucoza din sange asa cum se intampla cu sucurile din fructe. „Multe persoane care fac detoxifiere se bazeaza exclusiv pe sucurile din fructe, care insa – de mult ori – impiedica ketogeneza si de aceea nu are loc si o „topire” de tesut adipos in curele detox. Ketogeneza este un proces natural, fiziologic care apare atunci cand grasimile sunt transformate in energie de catre organism, atunci cand acesta nu primeste suficienta glucoza (carbohidrati). Grasimea este descompusa in corpi cetonici si utilizata ca si combustibil in locul glucozei si astfel se topeste rezerva adipoasa a organismului. Ketogeneza la o persoana sanatoasa poate avea loc cand ea nu primeste sau primeste mai putini carbohidrati decat este necesar, in perioadele de exercitii fizice intense sau atunci cand urmeaza o dieta cu un nivel scazut de carbohidrati, dar ridicat in grasimi”, adauga dr. Horatiu Albu.
Un suc de legume format dintr-o combinatie de rosii, morcovi, castraveti, telina, varza murata, ceapa, lamaie, marar, busuioc, patrunjel reprezinta varianta ideala pentru detoxifiere.
Sucul de ananas
Dintre toate fructele, ananasul este cel mai eficient in curele de detoxifiere deoarece ajuta la imbunatatirea digestiei, datorita unui ingredient activ numit bromelina. Aceasta substanta descompune si contribuie la digerarea rapida a alimentelor, astfel incat se evite constipatia si balonarea. In plus ananasul este bogat in vitamina C, care accelereaza metabolismul si ofera energie. Ananasul ajuta si in combaterea unor pofte nesanatoase, intrucat contine triptofan si creste productia de serotonina, adica hormonul responsabil pentru buna dispozitie. Un alt motiv pentru a consuma ananasul este capacitatea diuretica foarte buna a acestuia si faptul ca previne depunerea grasimilor in organism.
Sucul de sfecla rosie
Sfecla rosie contine un complex de vitamine si minerale cum rar mai gasim si, in plus, poate ajuta la vindecarea unor tumori, afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare, digestive, intareste imunitatea si este un puternic antiinflamator, detoxifiant si energizant. Sfecla rosie contine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanti si fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.
Sucul de morcovi
Morcovii au un continut ridicat de apa (aproximativ 88%), dar sunt si o sursa excelenta de fibre alimentare si proteine. Sucul se asimileaza foarte usor in organism, este incredbil de satios si ajuta si in combaterea senzatiei de foame datorita continutului ridicat de fibre si proteine. Indicele glicemic mic permite asimilarea sucului de morcovi treptat in organism si mentine glicemia la un nivel optim, astfel incat creierul sa perceapa senzatia de satietate timp indelungat. Nu in ultimul rand, sucul de morcovi are un aport caloric foarte redus si determina organismul sa arda depozitele adipoase pentru a avea energie. Sa nu uitam nici de faptul ca sucul de morcovi este si un excelent detoxifiant, imbunatateste digestia, contribuie la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului si curata vasele de sange de depunerile de colesterol.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro