Top 6 alimente de evitat. Lista cu cele mai periculoase opțiuni pentru corpul tău!

alimente de evitat
Alimente de evitat

Pentru un stil de viață sănătos, dar și pentru un trup armonios, este nevoie de o alimentație echilibrată. De aceea, este recomandat să consumăm cât mai multe fructe, legume, pește și carne din surse sigure și să evităm alimentele nocive pentru organism.

Descoperă în rândurile de mai jos topul celor 6 alimente ce trebuie eliminate cu orice preț din dieta noastră, dar și sfaturile utile ale nutriționistului Mario Popescu.

 

 

Cel mai nociv element din alimentația unei persoane este zahărul. Din nefericire, acesta se găsește în majoritatea alimentelor și este destul de dificil de evitat. Totuși, este esențial să nu consumăm dulciuri rafinate și sucuri din comerț, care au o cantitate uriașă de zahăr.

„Zahărul alb are un efect inflamator în organism. Zahărul îl găsim în toate alimentele, de la pâine, la mezeluri, conserve, cât și în sucuri carbogazoase.”, a mărturisit specialistul.

Mezeluri

cele mai nocive alimente
Cele mai nocive alimente[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Beneficiile fructelor și legumelor de vară. Explorarea nutriției estivale!

Consumate de obicei la micul dejun, în senvișuri și nelipsite de pe platouri, mezelurile sunt alimente nocive, din cauza faptului că sunt procesate și că au foarte multă sare.

„Sarea se găsește în cantități foarte mari în mezeluri, indiferent că vorbim despre crenvurști sau șuncă. Sarea și zahărul sunt cei mai buni conservanți.”, a declarat nutriționsitul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Conserve

cele mai toxice alimente
Cele mai toxice alimente[Sursa foto: Freepik]

Fie că vorbim de carnea, pește, sardine sau pateuri, alimentele în conservă sunt foarte dăunătoare și trebuie evitate pe cât se poate.

Mario Popescu a explicat care este motivul pentru care ar trebui să ne ferim de astfel de produse:

„În primul rând, problema este că au o cantitate foarte mare de sare și zahăr, tocmai pentru a le conserva. În al doilea rând, problema este și cu aluminiul, pentru că intră în timp, în componența alimentului. Peștele la conservă are o cantitate mare de mercur și în timp, ingerând aceste cantități, îți va ataca întreg organismul.”,

a declarat specialistul.

În cazul în care nu ne putem lipsi de astfel de produse, putem apela la o variantă mai puțin toxică, aceea a alimentelor în borcane de sticlă.

Produsele de patiserie

alimente nocive
Alimente nocive[Sursa foto: Freepik]

Pe cât de gustoase, pe atât de păcătoase sunt produsele de patiserie. Majoritatea persoanelor le consumă fie la micul dejun, fie pe post de gustare, între mese.

Nu doar că au o cantitate mare de zahăr, dar au și o mare cantitate de grăsimi nocive.

„Sunt dăunătoare din cauza grăsimilor trans, pe care le conțin. Sunt cele care dau un gust care creează dependență, dar trebuie să ne gândim că în produsele de patiserie, pe lângă grăsimile trans, găsim și zahăr, sare și devin combinații periculoase pentru organism.”, a declarat Mario Popescu.

Margarina

Acest produs trebuie eliminat complet din dieta oricărei persoane, deoarece nu are niciun aport de vitamine, minerale sau alte beneficii.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Mâncarea prăjită

cele mai periculoase alimente
Cele mai periculoase alimente[Sursa foto: Freepik]

Atât mâncarea de tip fast-food, precum și alte alimente prăjite în ulei sunt dăunătoare și extrem de calorice, chiar și atunci când vorbim de o legumă, precum dovleceii pane.  

„Prăjelile ar trebui eliminate complet, chiar dacă vorbim de carne la grătar. Acest mod de preparare este dăunător. Carnea care are grăsime și pe care o preparăm în ulei și o prăjim are un efect cancerigen asupra organismului, pe lângă faptul că sunt bombe calorice. Expunerea cărnii la temperaturi ridicate are un efect cancerigen, deoarece ingerăm mult fum.”, a precizat specialistul.

Orezul alb

cea mai periculoasa mancare
Cea mai periculoasă mâncare[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce înseamnă să ai un stil de viață sănătos

Deși pare inofensiv și sănătos, orezul alb este și el pe lista celor 6 alimente ce trebuie evitate.

„Tot ce înseamnă produse rafinate, precum pâine albă, orez alb, paste alb, au un indice caloric și glicemic foarte ridicat, impactând glicemia foarte mult. Învelișul protector este cel care oferă produsului vitamine, minerale, fibre. El este înlocuit în tot acest proces, iar produsul devine rafinat. Își pierde din fibre și o să mâncăm doar un aport caloric. Putem să înlocuim cu paste integrale, orez integral, orez negru. ”, a specificat Mario Popescu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Turmericul: Beneficiile sale uimitoare și modalități creative de a-l adăuga în mâncare

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies