Uneori, există posibilitatea ca demachiantul nostru de zi cu zi să nu fie la îndemână, ceea ce înseamnă că trebuie să folosim altă modalitate de a scăpa de machiaj.
Printre aceste modalități, dar și ingrediente, se află și uleiul de măsline, cel de nucă de cocos, cel de jojoba, bicarbonatul de sodiu, aloe vera, dar și combinația de făină, apă și miere. Deși puține sunt persoanele care apelează des la aceste opțiuni de demachiere, atunci când situație o cere, o putem face fără nicio problemă.
1. Uleiul de măsline
Uleiul de măsline nu este doar un ingredient minunat în bucătărie, ci și un demachiant eficient. Este preferatul multor vedete și experți în frumusețe datorită proprietăților sale naturale și benefice. Poți să-l folosești cu ușurință pentru a-ți curăța ochii de machiaj, inclusiv rimelul. Tot ce trebuie să faci este să umezești o dischetă cu puțină apă, să adaugi o cantitate potrivită de ulei de măsline și să masezi zona ochilor.
2. Ulei de nucă de cocos
Indiferent de tipul de ulei pe care îl ai la îndemână, acesta poate face minuni în îndepărtarea murdăriei și a machiajului, pentru că dizolvă impuritățile și machiajul, pregătind-o perfect pentru curățare.
Cu alte cuvinte, după aplicarea unui produs de curățare peste ulei, pielea ta va rămâne impecabilă, astfel încât, uleiul de nucă de cocos este o variantă grozavă, mai ales dacă ai pielea uscată. Totuși, dacă pielea ta este grasă sau predispusă la acnee, este bine să te asiguri că îl clătești complet pentru a evita eventualele probleme.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: De ce produsele coreene sunt alegerea ideală pentru un ten luminos
Citește și: De ce apare puful de pe față și cum îl poți îndeparta acasă
3. Ulei de jojoba
Uleiul de jojoba este o altă opțiune pentru demachiere, datorită capacității sale de a îndepărta machiajul, murdăria și impuritățile fără a lăsa pielea lipsită de uleiurile sale naturale.
4. Ulei și bicarbonat de sodiu
Dacă folosești un fond de ten pe bază de silicon care este destul de greu de îndepărtat, poți amesteca orice ulei cu puțin bicarbonat de sodiu.
Citește și: Zodiac chinezesc 14 ianuarie 2025: Semnul zodiacal care va primi o veste bună legată de carieră- kanald.ro
5. Aloe Vera
Dacă vrei un demachiant mai calmant, aloe vera este o alegere excelentă. Este perfect pentru pielea sensibilă și face minuni în îndepărtarea machiajului ușor, care nu este rezistent la apă. Tot ce trebuie să faci este să aplici o cantitate mică de gel de aloe vera pe o dischetă sau pe vârfurile degetelor și să masezi fața pentru a elimina machiajul nedorit, iar apoi clătește cu apă. Este ideal pentru a lăsa pielea proaspătă și revigorată.
6. Făină de ovăz, apă și miere
Pentru o demachiere delicată, poți combina făina de ovăz cu apă și miere. Este o alegere perfectă pentru pielea uleioasă, iar tot ce trebuie să faci este să amesteci un sfert de cană de apă, cu un sfert de cană de făină de ovăz și o linguriță de miere. Aplică masca pe față și las-o să acționeze până la 10 minute, apoi masează pielea. Particulele de ovăz acționează ca un scrub, mierea are un efect antiinflamator, care lasă pielea curată.