Află din rândurile următoare care sunt alimentele pe care nu trebuie să le combini dacă ții la sănătatea ta.
O alimentație echilibrată este cheia către un stil de viață sănătos. De aceea, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le consumăm și cum le combinăm astfel încât să beneficiem de vitaminele și nutrienții esențiali pentru o bună dezvoltare.
În cadrul unei emisiuni, Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, a făcut un top 5 alimente pe care nu trebuie să le consumăm împreună și a explicat cum ne impactează acestea sănătatea.
„ Toate aceste alimente care sunt super procesate, adică intervenția umană este foarte mare, ele nu mai sunt integrale de mult. Dacă vrem să ne simțim bine în corpul nostru, trebuie să punem atenția pe aceste tipuri de combinații și să le evităm pentru că ele sunt mari consumatoare de energie și ajung să ne fure .”, a explicat specialistul în domeniu.
Astfel, cu cât vom consuma mai multă energie pentru a digera un aliment, cu atât noi vom fi mai obosiți, iar corpul nostru va avea de suferit.
Omletă cu șuncă
Omleta cu șuncă este pentru mulți dintre noi un mic dejun delicios.
„ Atunci când aduci împreună două surse de proteină, acest tip de aliment devine extrem de indigest .”, a explicat specialistul în domeniu.
În schimb, o combinație mult mai bună este cea de omletă cu ciuperci sau ou cu legume.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cartofi cu carne
Potrivit specialistului în nutriție, cartoful este un carbohidrat care ar trebui evitat în combinațiile cu proteină animală. Această combinație de cartofi cu carne este greu de digerat și poate provoca senzații de disconfort. În schimb, putem combina cartofii cu salată de legume sau cu murături, acestea fiind combinații mai ușor de digerat.
Burger cu cartofi prăjiți
Deși mulți dintre noi știm deja că aceste două produse de tip fast food nu sunt deloc sănătoase, continuăm să le consumăm, punându-ne în pericol sănătatea.
Pe lângă combinație de două tipuri de carbohidrați, pâine și cartofii, în cadrul acestui meniu întâlnim și proteină animală, dar și grăsimi nesănătoase din sosuri. Astfel, pe lângă faptul că această combinație are un număr foarte mare de calorii, ne impactează puternic sănătatea.
„ Este foarte ușor să pici în capcana obișnuinței. Este o combinație nefastă .”, a spus specialistul în domeniu.
Cereale cu lapte
Citește și: Care sunt alimentele care ne scapă de balonare. Cum poți avea un stomac plat
Deși pare o combinație perfectă pentru micul dejun, cerealele cu lapte nu sunt chiar ceea ce mulți dintre noi am crezut: un mic dejun sănătos. Contrat așteptărilor, aceste două alimente combinate scad din randamentul nostru zilnic.
„ Crește foarte mult indicele glicemic. Aduce o cantitate foarte mare de carbohidrați, de zaharui. Crescând indicele glicemic, primești un boost de energie, dar este o energie falsă, care scade într-un timp foarte scurt. Dacă mănânci dimineața cereale cu lapte, îți vei da seama că la o oră deja îți este foame. Nu este o combinație potrivită. Este mare consumatoare de energie .”, a explicat specialistul în domeniu.
Paste cu brânză
O altă combinație nefericită este cea de paste cu brânză, în cadrul căreia întâlnim o proteină și carbohidrat, care combinate pot avea efecte negative asupra sănătății noastre.
„ În momentul în care amestecăm brânza cu pastele, cresc numărul de calorii din paste. Crește indicele glicemic și aducem mai multe zaharuri în organism .”, a spus specialistul în domeniu.