Top sfaturi ridicole de slabit pe care NU trebuie sa le urmezi!

Top sfaturi ridicole de slabit pe care NU trebuie sa le urmezi!
Top sfaturi ridicole de slabit pe care NU trebuie sa le urmezi!

Informatiile pe care le gasesti pe internet cu privire la ce trebuie sa faci ca sa slabesti sunt contradictorii?

Traim intr-o lume in care informatia este la un click distanta si este foarte usor sa gasesti o gramada de mituri despre ce trebuie sa faci ca sa slabesti.  Scaderea in greutate nu este intotdeauna un proces usor, asa ca nu-l ingreuna urmand sfaturi care nu te ajuta sa slabesti pe termen lung.

Uite cele mai proaste sfaturi despre ce trebuie sa faci ca sa slabesti pe care NU trebuie sa le urmezi, daca vrei sa slabesti sanatos.

Bea ceaiuri de slabit - Vrei sa scapi de grasime sau sa slabesti cateva kilograme pe cantar? Ceaiurile te pot deshidrata, iar diferenta de pe cantar este doar apa (daca nu faci si alte schimbari in stilul tau de viata). Asadar, daca vrei sa arzi grasime ceaiurile nu sunt o solutie.

Urmeaza o dieta hipocalorica (ex. dieta cu 700 de calorii) - Infometarea NU te ajuta sa slabesti.

Cel putin nu pe termen lung. Poti scapa rapid de cateva kilograme pe cantar, dar acestea provin din pierderea apei din organism sau a masei musculare (veste proasta!),  nu din arderea grasimii.
Principalul efect al dietelor hipocalorice este un metabolism incetinit, ceea ce inseamna ca dupa ce nu le mai urmezi (sa fim seriosi, cat timp poti manca doar supa de varza zilnic?)  iti va fi mult mai usor sa te ingrasi.

Adevarul este ca infometarea produce deficiente de nutrienti, pierdere de masa musculara, metabolism incetinit si nu te ajuta sa arati bine pe termen lung.

Ia pastile de slabit- Kilogramele in plus sunt o consecinta a stilului de viata si singurul mod in care putem scapa de ele este sa invatam sa mancam sanatos si sa facem mai multa miscare. Multor persoane nu le pasa cum ajung la greutatea dorita si apeleaza la pastile de slabit, in ciuda efectelor negative pentru sanatate.

 
Chiar daca pe eticheta pastilelor de slabit scrie ca sunt "naturale” nu inseamna in mod necesar ca sunt si sigure. Aceste produse nu sunt, de regula, testate stiintific inainte de a fi comercializate, ceea ce inseamna ca nu sunt dovedite ca functioneaza (ca te ajuta sa slabesti) si nici ca nu au efecte adverse asupra sanatatii.
Orice produs care iti promite o scaderea rapida in greutate este ineficient si poate fi chiar periculos.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Apa calda te ajuta sa scapi de grasime - Apa este la fel, fie ca este calda sau rece, intrucat dupa ce o bei aceasta ia temperatura corpului tau. Hidratarea este importanta pentru functionarea optima a organismului si ajuta la eliminarea toxinelor. Asadar, apa ajuta si ea in procesul de scaderea in greutate, daca urmezi un plan de alimentatie sanatos.

Alimentul X  (ananas, varza, grepfruit etc.) te ajuta sa arzi grasime - Niciun aliment in sine nu poate sa arda grasime. In plus, daca mananci un singur aliment pentru o saptamana intreaga iti privezi corpul de nutrienti esentiali si te vei simti slabit(a) si obosita(a).
Multe din alimentele despre care se spune ca ajuta la arderea grasimilor sunt, de fapt, sarace in calorii, bogate in fibre, neprocesate, adica au proprietati excelente si pot fi incluse intr-un plan alimentar echilibrat.

Exercitiile fizice transforma grasimea in muschi- Grasimea si masa musculara sunt doua tesuturi diferite. Daca iti schimbi obiceiurile alimentare si te antrenezi se poate sa pierzi grasime si sa iti creasca masa musculara (situatia ideala), insa grasimea nu se transforma pur si simplu in muschi.  
Din acelasi motiv, si slabirea localizata (de exemplu, fa abdomene zilnic ca sa scapi de burta) este un mit.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mancatul seara ingrasa - Mitul a aparut probabil din faptul ca multe persoane mananca snacksuri si junk food cu precadere seara, inainte de culcare. Acest surplus de calorii conduce la aparitia kilogramelor in plus, insa o cina sanatoasa si corect portionata nu te ingrasa si nici nu te impiedica sa slabesti.

Daca sari peste mese slabesti - De fapt, studiile arata exact contrariul: persoanele care sar peste micul dejun si mananca mai putine mese zilnic tind sa aiba o greutate mai mare decat cei care mananca de 3-4 ori pe zi.
Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca daca nu mananci pe parcursul zilei, te infometezi si vei manca seara mai mult
decat ar trebui. Totodata, mancatul regulat ajuta la controlul apetitului si te ajuta sa faci mai bine fata tentatiilor.

Nu mai manca grasimi- Partial adevarat. Grasimile saturate din chipsuri, prajituri, fast-food etc. ingrasa, conduc la cresterea colesterolului si sunt asociate cu multiple afectiuni. Prin urmare, la acestea este bine sa renunti.
Pe de alta parte, grasimile sanatoase pe care le gasesti in avocado, nuci, somon, etc. sunt esentiale pentru o alimentatie echilibrata, sunt satioase si te ajuta sa slabesti.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro






Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies