Una dintre cele mai simple modalitati de a-ti recapata silueta este, fara doar si poate, dieta norvegiana sau dieta nordica, care se bazeaza pe cereale integrale.
Similara cu dieta mediteraneana, dieta norvegiana este un regim sanatos, in care este folosit uleiul de canola, spre deosebire de cel de masline, acesta fiind sarac in grasimi saturate si Omega-3.
Pentru ca norvegienii consuma des peste gras, care este bogat in Omega-3, din aceasta dieta nu va lipsi somonul, sardinele, tonul albacora, heringul si macroul. Un rol important il au, de asemenea, pastaile si leguminoasele, ca sursa majora de carbohidrati complecsi, fibre si proteine.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ce poti sa mananci in dieta norvegiana, afla mai jos:
- fructe, in special fructe de padure, pe care le poti consuma la orice masa
- peste, pe care-l poti consuma de trei ori pe saptamana.
- consuma nuci, seminte ori migdale, ca gustare, dar renunta la carne
In loc de carne este recomandat sa mananci leguminoase (fasole, linte, mazare)
- Inlocuieste cerealele rafinate cu cele integrale
- Consuma lactate degresate
- Evita bauturile carbogazoase indulcite
Idei de meniu pentru o zi
Daca ai decis sa urmezi dieta norvegiana pot sa consumi, la micul dejun fructe uscate, cereale integrale, fructe de padure ori lactate fermentate, in timp ce la pranz poti sa consumi paine de secara, salate, produse fermentate, muraturi, peste sau oua.
Legumele ocupa un loc important la aceasta masa, in special radacinoasele, tuberculii, ciupercile. Primavara, in meniul de pranz se poate regasi sparanghelul, pastaile, rubarba si fuctele proaspete.La cina, pestele este baza, insa se consuma adesea si alt tip de carne, insa in cantitati rezonabile. Desigur, alaturi de legume.