Crezi ca daca pui sirop de agave pe iaurtul tau grecesc sau sirop de artar pe ovaz mananci mai sanatos?
Aceste suplimente pe care pe pui pe iaurt si ovaz nu fac altceva decat sa-ti creasca nivelul de zahar din sange si sa iti afecteze sanatatea. In plus, distrug calitatile nutritive ale ambelor alimente sanatoase. Iaurtul este bogat in proteine si bacterii sanatoase pentru intestine, in timp ce ovazul este plin de fibre solubile care ajuta la scaderea colesterolului "rau". Deci ce ar trebui sa adaugi la micul tau dejun? Iata ce spune nutritionistul Lisa Turner.
Aceste suplimente pe care pe pui pe iaurt si ovaz nu fac altceva decat sa-ti creasca nivelul de zahar din sange si sa iti afecteze sanatatea. In plus, distrug calitatile nutritive ale ambelor alimente sanatoase. Iaurtul este bogat in proteine si bacterii sanatoase pentru intestine, in timp ce ovazul este plin de fibre solubile care ajuta la scaderea colesterolului "rau". Deci ce ar trebui sa adaugi la micul tau dejun? Iata ce spune nutritionistul Lisa Turner.
Boabe de cacao macinate- Sunt bucati fermentate de boabe de cacao, folosite pentru a prepara ciocolata, avand o aroma subtila de ciocolata neagra. Contin mai multi antioxidanti decat orice tip de ciocolata neagra si nu au deloc zahar.
Seminte de chia- Contine o cantitate dubla de grasimi omega-3, fibre si multe proteine. Pot fi mancate ca atare,fara a fi macinate.
Afine- Printre multele sale beneficii, cercetarile arata ca lupta impotriva bolilor de inima, imbunataesc memoria, combat stresul oxidativ al exercitiilor fizice si inhiba celulele canceroase.
Seminte de dovleac- Acestea au proprietati care pot bloca cresterea celulelor tumorale. De asemenea, sunt bogate in zinca, vitamina E si triptofan.
Pudra de suc de morcovi- Acest concentrat este bogat in beta-caroten, un antioxidante care ajuta sanatatea ochilor, si in vitamina C.
Scortisoara- Ajuta la scaderea nivelului de insulina, ceea face ca nivelul de zahar din sange sa ramana la nivel normal.
Migdale- Au cel mai bun profil de acizi grasi din toate nucile. Ajuta la scaderea colesterolului "rau" din sange si previn bolile de inima. De asemenea, contin vitamina E, magneziu si fibre.
Sursa: huffingtonpost.com
Boabe de cacao macinate- Sunt bucati fermentate de boabe de cacao, folosite pentru a prepara ciocolata, avand o aroma subtila de ciocolata neagra. Contin mai multi antioxidanti decat orice tip de ciocolata neagra si nu au deloc zahar.
Seminte de chia- Contine o cantitate dubla de grasimi omega-3, fibre si multe proteine. Pot fi mancate ca atare,fara a fi macinate.
Afine- Printre multele sale beneficii, cercetarile arata ca lupta impotriva bolilor de inima, imbunataesc memoria, combat stresul oxidativ al exercitiilor fizice si inhiba celulele canceroase.
Seminte de dovleac- Acestea au proprietati care pot bloca cresterea celulelor tumorale. De asemenea, sunt bogate in zinca, vitamina E si triptofan.
Pudra de suc de morcovi- Acest concentrat este bogat in beta-caroten, un antioxidante care ajuta sanatatea ochilor, si in vitamina C.
Scortisoara- Ajuta la scaderea nivelului de insulina, ceea face ca nivelul de zahar din sange sa ramana la nivel normal.
Migdale- Au cel mai bun profil de acizi grasi din toate nucile. Ajuta la scaderea colesterolului "rau" din sange si previn bolile de inima. De asemenea, contin vitamina E, magneziu si fibre.
Sursa:
huffingtonpost.com Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro