Daca vrei ca corpul tau sa-si indeplineasca functiile la parametri maximi, trebuie sa ai grija de el!
Cartofii dulci
Cartofii dulci contin mai multe fibre si furnizeaza din plin vitaminele A si C, fara surplusul de amidon din cartofii clasici. Din acest motiv, ei sunt recomandati in special celor care doresc sa slabeasca sau sufera de diabet de tip II.
Cartofii dulci contin mai multe fibre si furnizeaza din plin vitaminele A si C, fara surplusul de amidon din cartofii clasici.
Din acest motiv, ei sunt recomandati in special celor care doresc sa slabeasca sau sufera de diabet de tip II.
Pestele
Gratie grasimilor esentiale omega-3, carnea de peste protejeaza sanatatea inimii si a sistemului cardiovascular. Daca sunt preparati corect (fara prajire sau alaturi de grasimi si sosuri), somonul, tonul, macroul, halibutul sau heringul au un impact major asupra sanatatii. Cel putin doua portii de peste consumate saptamanal pot fi cea mai buna masura preventiva impotriva diabetului sau a tulburarilor renale.
Produsele de panificatie din cereale integrale
Atata timp cat sunt preparate din faina integrala, painea, pastele si cerealele sunt benefice intr-o dieta echilibrata. Cerealele integrale contin cantitati semnificative de nutrienti precum magneziul, cromul, acizii grasi omega-3 si acidul folic, care sunt pierduti in procesul de rafinare pentru obtinerea fainii albe. De asemenea, aceste produse ofera un aport substantial de fibre, acestea avand un rol important in reglarea glicemiei in sange, fiind recomandate in special persoanelor care sufera de diabet zaharat.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Fructele de padure
Fructele de padure (afine, mure, merisoare, coacaze, zmeura, capsuni, etc.) contin antioxidanti puternici, care protejeaza sanatatea cardiovasculara si previn instalarea mai multor tipuri de cancer. De asemenea, acestea au mai putine calorii si un numar mai mic de carbohidrati decat alte fructe, de aceea sunt optiuni alimentare excelente pentru prevenirea bolilor asociate cu dezechilibrele in nivelul de glicemie sau colesterol.
Broccoli
Broccoli-ul este o leguma crucifera bogata in vitamina A si C cu putine calorii si continut ridicat de fibre, remarcabil prin proprietatile sale antioxidante si anticancerigene. Unul dintre motivele pentru care medicii recomanda aceasta leguma deoarece o salata de broccoli poate induce senzatia de satietate vreme indelungata, in schimbul unui numar de doar 75 de calorii pentru o portie.
Legumele cu frunze verzi
Legume precum spanacul, varza verde sau varza Kale au un aport important de vitamina A, vitamina C si calciu contin foarte
putine calorii si carbohidrati.
Fructele oleaginoase
Nucile, alunele sau fisticul sunt surse pretioase de grasimi sanatoase, care reduc nivelul colesterolului rau in organism (LDL) si il ridica pe cel bun (HDL). Mai mult de atat, nucile furnizeaza doze sanatoase de fibre si magneziu. Fructele oleaginoase pot fi consumate zilnic in cantitati mici.
Rosiile
Rosiile au un aport important de vitamina C, fier si vitamina E.
Poate cea mai importanta substanta prezenta in rosii este licopenul, care este un antioxidant foarte puternic care ofera acestora culoarea specifica. Pentru a beneficia de o cantitate sporita de licopen, consuma rosiile in stare gatita, in cadrul supelor si sosurilor.
Sursa www.9am.ro