Topul celor mai mari câștiguri din istoria tenisului feminin: Simona Halep ocupă o poziție fruntașă

Topul celor mai mari câștiguri din istoria tenisului feminin: Simona Halep ocupă o poziție fruntașă
Topul celor mai mari câștiguri din istoria tenisului feminin: Simona Halep ocupă o poziție fruntașă

Simona Halep poate urca în perioada următoare pe podiumul clasamentului celor mai mari câștiguri din istoria tenisului feminin.

Rezultatele de la turnee le aduc sportivelor și sume importante de bani. Munca jucătoarelor este răsplătită considerabil de organizatori, care alocă sume mari la competițiile din circuitul WTA și de la Grand Slam-uri.

 

În acest moment, clasamentul celor mai mari câștiguri din istoria tenisului este condus de americanca Serena Williams. Aceasta a obținut premii în valoare de 94.236.271 de dolari.

 

Pe locul doi se află sora mai mare a Serenei, Venus Williams, cu premii în valoare totală de 42.085.568 de dolari.

 

Rusoaica Maria Sharapova, retrasă deja din activitate, este pe locul 3, cu premii în valoare de 38.777.962 de dolari, conform cifrelor făcute publice de WTA.

 

Simona Halep este așadar pe locul 4 în acest top, cu premii în valoare totală de 37.521.056

de dolari. Simona are însă șanse bune să urce pe locul trei în topul celor mai mari câștiguri din istoria tenisului după Roland Garros 2021, turneu ce va începe pe 30 mai, dacă va reveni după accidentarea de la Roma, ori după Wimbledon 2021.

 

Simona are așadar nevoie de un parcurs cât mai lung la Roland Garros, dar șansele ca acest lucru au scăzut considerabil după accidentarea de la Roma.

Conform cotelor la pariuri sportive online, Simona nu mai este principala favorită, cum era înainte de accidentare. Ea are acum cota 12.00 să câștige turneul și este a patra favorită. În fața ei se află Iga Swiatek (cota 5.00), Ashleigh Barty (cota 5.50) și Aryna Sabalenka (cota 7.00). Iar dacă nu va putea juca la Roland Garros, Simona este și una dintre favoritele de la Wimbledon, turneu la care trebuie să apere trofeul din 2019.
Cu cota 12.00, Simona e a șasea favorită, fiind depășită de Ashleigh Barty (cota 6.50), Naomi Osaka (cota 6.50), Garbine Muguruza (cota 9.00), Serena Williams (cota 10.00) și Petra Kvitova (cota 11.00).

 

2021, un an slab al Simonei din punct de vedere al câștigurilor

 

2021 este unul dintre cei mai slabi ani pentru Simona Halep din punct de vedere al câștigurilor din tenis, pe fondul rezultatelor mai slabe.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Sportiva noastră a acumulat premii în valoare de 475.145 de dolari și ocupă locul 11 în topul realizat de WTA. Din acești bani, 454.527 de mii de dolari au fost obținuți pentru rezultatele din proba de simplu, iar 20.618 pentru proba de dublu.

 

Pe primul loc în topul celor mai mari câștiguri din 2021 se află nipona Naomi Osaka.

Aceasta a încasat premii în valoare totală de 1.980.927 de dolari. Desigur, o bună parte din această sumă a fost dobândită după trofeul câștigat la Australian Open 2021.

 

Trebuie menționat însă că în ultima perioadă premiile de la turnee au fost micșorate, având în vedere că spectatorii nu sunt primiți în tribune sau sunt acceptați într-un număr limitat.

 

Ce premii sunt puse în joc la Roland Garros 2021

 

Conform unui anunț făcut de organizatori, premiile de la Roland Garros 2021 vor fi aceleași precum cele de la ediția din 2020. Totuși, scăderea față de ediția din 2019 este de peste 10%.

 

Așadar, câștigătoarea va primi un cec în valoare de 1.6 milioane de euro.

 

Pierzătoarea din finală se va mulțumi cu 850 de mii de euro. Pentru calificarea în semifinale, jucătorii au asigurat un cec în valoare de 425 de mii de euro, iar prezența în sferturile de finală este răsplătită cu 283 de mii de euro. Accesul în optimi garantează suma de 189 de mii de euro, în turul 3 suma este de 126 de mii de euro, în timp ce în turul 2 și 1 de 84 de mii de euro, respectiv 60 de mii de euro.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

În 2018, când a câștigat turneul de la Roland Garros, Simona Halep a primit un cec în valoare de 2.2 milioane de euro.

 

Roland Garros, turneul la care Simona Halep se simte excelent

 

Dintre toate turneele de Grand Slam, Simona se simte cel mai bine pe zgura de la Paris. În total, ea a obținut 31 de victorii și 10 înfrângeri, având un procentaj al victoriilor de 76%.

 

Cel mai bun parcurs l-a avut la Roland Garros 2018, turneu la care a reușit să câștige turneul, după ce a învins-o în finală pe Sloane Stephens. Sportiva noastră a pierdut primul set, dar apoi a revenit și a obținut un rezultat excelent, reușind să câștige primul Grand Slam din carieră, după ce anterior pierduse trei finale.

 

În 2014, Simona a disputat la Roland Garros prima finală de Grand Slam din carieră, însă a fost învinsă de Maria Sharapova, după un meci foarte echilibrat, în trei seturi.

 

Apoi, în 2017, Simona a ajuns din nou în finala la Roland Garros și părea că va câștiga turneul, după ce a luat primul set cu Jelena Ostapenko și a început excelent și setul secund. Totuși, letona a început să lovească tot mai precis, în timp ce Simona a fost pasivă și a ratat astfel posibilitatea de a câștiga un Grand Slam.

 

Roland Garros 2021 este însă turneul la care Simona are de luat o revanșă dacă sănătatea îi va permite, după ce anul trecut a fost eliminată în optimi de Iga Swiatek.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies