Tortul buturugă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort buturugă.
Rețetă de Tort buturugă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tarte cu mere și frișcă. O nouă idee de rețetă, pentru momentele în care nu ai ce face cu merele din casă!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Pentru foi
- 7 oua
- 150 g zahar
- 50 g faina
- 150 g nuci măcinate
- un praf de sare
- o esență de vanilie
Pentru crema
- 350 g unt
- 7 oua
- 150 g nuci
- 350 g zahar
- 80 g cacao
- un praf de sare
- o esență de vanilie
- 2 linguri de ulei
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru a face foaia ruladă, ouăle întregi se bat cu zahărul și un praf de sare până când se formează o spumă. Apoi, încet, se adaugă făina și nucile măcinate mărunt. O paletă este folosită pentru a amesteca, în loc de mixer. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează cu o paletă. Se coace timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius.
- Scoateți hârtia de copt cu grijă după ce scoateți tava din cuptor și o lăsați să se răcească ușor. Apoi, așezați-o cu fața în jos pe un ștergar. Blatul se rulează pe lățime cu hârtia de copt după ce se pune înapoi pe ștergar. Se menține așa până când se umple.
- Pentru a face baza de crema, se pun ouăle cu zahărul într-un bol metalic pe o baie de aburi sau bain-marie. Se amestecă continuu pentru a face crema să se îngroașe puțin, dar amestecul nu trebuie să fiarbă. În cele din urmă, se adaugă vanilia.
- O jumătate din baza de crema se împarte în două părți egale. O jumătate se lasă la răcorit până când ajunge la temperatura camerei, iar cealaltă jumătate se pune pe baia de aburi pentru câteva minute și se amestecă cu cacao cernută. Se amestecă bine pentru a evita cocoloașele și se lasă un pic mai mult pe aburi pentru a găti, iar apoi se lasă castronul cu crema la răcorit până când ajunge la temperatura camerei.
- Se folosește un mixer pentru a bate jumătate din cantitatea de unt moale. Apoi, treptat, se adaugă câte o lingură din baza de cacao, pentru a rezulta o cremă delicioasa.
- Separat, zahărul se topește într-o tigaie mică pentru a doua crema. Se pune zahărul caramelizat la foc mic și se toacă nucile. Apoi, se stinge focul. Rastoarna imediat nucile caramelizate într-o tavă unsă cu ulei și lăsăți-le să se răcească. După ce s-au răcit, nucile se pun într-o pungă și se bat cu un bătător plat de carne sau sucitor pe un lemn.
- Se folosește un mixer pentru a freca bine restul de unt moale și se adaugă apoi baza de crema de vanilie, lingură cu lingură, mixând puțin. Apoi, cu ciocanul, se adaugă nucile caramelizate, se amestecă încet cu o paletă.
- Se întinde blatul răcorit pe șervetul de bucătărie și hârtie și se unge cu crema cu nuci caramelizate. Se înfășoară cu grijă și rezultă o ruladă. La exterior, tortul buturugă este uns cu crema de cacao și se fac dungi cu o furculiță pentru a imita scoarța de copac.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.