Tortul Cheesecake cu sos de ciocolată și fructe de pădure deasupra reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Tort Cheesecake cu sos de ciocolată și fructe de pădure deasupra. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Tort Cheesecake cu sos de ciocolată și fructe de pădure deasupra, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort Cheesecake cu sos de ciocolată și fructe de pădure deasupra
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Tort Cheesecake cu sos de ciocolată și fructe de pădure deasupra, absolut delicioasa, în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort Cheesecake cu sos de ciocolată și fructe de pădure deasupra este de 30 de minute
Timp de preparare – 50 de minute
Timp total – o ora și 20 de minute
Re ț eta de Tort Cheesecake cu sos de ciocolată și fructe de pădure deasupra este pentru 8 persoane
Ingrediente – Tort Cheesecake cu sos de ciocolată și fructe de pădure deasupra
Ingrediente pentru crustă:
- 200 g biscuiți digestivi
- 100 g unt nesărat, topit
- 3 linguri zahăr granulat
Ingrediente pentru umplutură:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 450 g brânză de vaci
- 450 g cremă de brânză
- 200 g zahăr granulat
- 4 ouă mari
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 lingură de zeama de lămâie
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru sos:
- 100 g ciocolată neagră, topită
- 100 ml smântână lichidă
- Fructe de pădure pentru decor
De menționat este faptul că
această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Mod de preparare - Tort Cheesecake cu sos de ciocolată și fructe de pădure deasupra
Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 160°C.
Pasul 2. Într-un robot de bucătărie, mărunțiți 200 de grame de biscuiți digestivi până devin pulbere fină. Adăugați 100 de grame de unt topit și 3 linguri de zahăr granulat și amestecați până se combină. Puneți amestecul în tava pregătită și presați bine cu o lingură sau cu partea din spate a unei linguri pentru a forma o crustă.
Pasul 3. Într-un bol mare, bateți 450 de grame de brânza de vaci, 450 de grame de crema de brânză și 200 de grame de zahăr granulat până când devin cremoase și fără cocoloașe. Adăugați cele 4 ouă, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adăugați o linguriță de esența de vanilie, o lingură de zeama de lămâie și un praf de sare și amestecați bine.
Pasul 4. Turnați amestecul de brânză peste crustă și neteziți suprafața cu o spatulă. Coaceți în cuptor timp de 45-50 de minute sau până când umplutura este fermă la atingere.
Pasul 5. Lăsați tortul să se răcească complet în tava timp de cel puțin 2 ore. După aceea, scoateți tortul din tavă și puneți-l pe un platou de servit.
Pasul 6. Pentru sosul de ciocolată, combinați 100 de grame de ciocolata topită și 100 de mililitri de smântâna lichidă într-un castron mic și amestecați până se combină bine.
Pasul 7. Turnați sosul de ciocolată peste tort și decorați cu fructe de pădure. Serviți imediat sau păstrați în frigider până la momentul servirii.
Tortul Cheesecake cu sos de ciocolată si fructe de pădure deasupra este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Supă cremă de broccoli. Cea mai delicioasă varinată, dacă nu ții post!