Acest tort este o incantare pentru papilele gustative! Nu ai cum sa rezisti acestei bunatati.
Clatite
6 oua
2 cani lapte
1/2 cana smantana
2 cani faina
1 cana apa minerala
1/2 cana zahar
1 lingurita sare cu varf
Crema 1
300 gr nutella
150 gr nuci
2 linguri lapte
1 lingurita extract de vanilie
Crema 2
250 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pt frisca
1 lingurita amaretto
1 lingurita vanilie
1 lingura coniac
50 gr unt
Ganache
200 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca
Ouale
Se coc clatite intr-o tigaie, cu diametrul de 18-20 cm si se pun deoparte aproximativ 30 de clatite. Restul pot fi servite dupa bunul plac.
Pentru prima crema amestecam nutella cremoasa cu nucile macinate, laptele si extractul de vanilie.
Pentru a doua crema vom pune ciocolata impreuna cu frisca pe foc mic, amestecand mereu pentru a nu se arde ciocolata. In momentul in care amestecul e omogen oprim focum si adaugam untul, vanilia, coniacul si amaretto. Lasam crema deoparte pana ajunge la temperatura camerei.
Incem sa cladim tortul. Luam o clatita si o ungem cu prima crema dupa care o acoperim cu alta clatita si crema de ciocolata.
Topim pe foc mic ciocolata impreuna cu smantana. Cand amestecul e omogen oprim focul si imbracam tortul cu crema de ciocolata. Nu trebuie sa fie imbracat perfect, va fi delicios oricum! Dupa caz se poate orna cu nuci caramelizate.
Dam tortul la rece pentru o ora dupa care putem sa-l feliem dupa preferinta.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro