Acest tort contine ciocolata in trei forme asa ca, daca iti place ciocolata, acest desert este alegerea potrivita pentru tine.
Ingrediente
Pentru tort
3 oua
170g faina
1 lingura cacao
300ml lapte
2 linguri zahar
1 cub de unt
150g crema de branza
50g crema de ciocolata
50g alune tocate
Pentru crema
75g smantana pentru frisca
1 lingura de miere
Mod de preparare
Pentru clatite, bate ouale cu faina, cacao, lapte si zaharul. Topeste untul intr-o tigaie si adauga aluatul pentru a face o clatita subtire. Coace pana cand e gata. Repeta pentru 10 clatite.
Taie clatitele in cercuri mai mici folosind un cilindru.
Vei obtine 4-5 clatite mici din fiecare clatita mare.
Combina crema de branza si crema de ciocolata. Pune clatitele mici una peste cealalta, cu crema intre ele si cateva alune prajite. Repeta cu toate clatitele. Pune la frigider 30 de minute.
Pentru glazura, rupe ciocolata in bucati intr-un vas. Incalzeste smantana la microunde si pune peste ciocolata. Amesteca pana cand se topeste, apoi adauga mierea.
Pune crema calda peste tort si lasa sa se scurga pe margini. Prepara restul de alune.
Ingrediente
Pentru tort
3 oua
170g faina
1 lingura cacao
300ml lapte
2 linguri zahar
1 cub de unt
150g crema de branza
50g crema de ciocolata
50g alune tocate
Pentru crema
75g smantana pentru frisca
100g ciocolata neagra
1 lingura de miere
Mod de preparare
Pentru clatite, bate
ouale cu faina, cacao, lapte si zaharul. Topeste untul intr-o tigaie si adauga aluatul pentru a face o clatita subtire. Coace pana cand e gata. Repeta pentru 10 clatite.
Taie clatitele in cercuri mai mici folosind un cilindru. Vei obtine 4-5 clatite mici din fiecare clatita mare.
Combina crema de branza si crema de ciocolata. Pune clatitele mici una peste cealalta, cu crema intre ele si cateva alune prajite.
Repeta cu toate clatitele. Pune la frigider 30 de minute.
Pentru glazura, rupe ciocolata in bucati intr-un vas. Incalzeste smantana la microunde si pune peste ciocolata. Amesteca pana cand se topeste, apoi adauga mierea.
Pune crema calda peste tort si lasa sa se scurga pe margini. Prepara restul de alune.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa