Acest tort cu branza si cacao se face foarte usor si este absolut delicios! Gustul desavarsit te cucereste din prima.
Ingrediente:
Pentru blat:
120 gr faina
1 praf de copt
cateva linguri de cacao pudra
120 gr zahar
putina sare
4 oua
2 plicuri zahar vanilinat
Pentru crema:
1 plic zahar vanilinat
200 gr branza de vaci
100 gr zahar
250 gr smantana semidegresata
Mod de preparare:
Aluat:
1.
2. Amesteca faina cu praful de copt, zaharul vanilinat si sarea. Omogenizeaza.
3. Adauga treptat mixul cu faina peste oua. Omogenizeaza. Vei obtine un aluat cu densitate medie.
4. Tapeteaza o tava cu hartie pergament, pune compozitia in ea si bag-o in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute.
Crema:
5. Mixeaza cu blendetul branza cu zaharul simplu si zaharul vanilinat.
6. Adauga smantana. Continua sa mixezi pana cand obtii o compozitie omogena.
Asamblare:
7. Dupa ce blatul s-a racit, injumatateste-l pe orizontala.
8. Pune un blat pe un platou. Intinde jumatate din crema pe el.
9. Acopera cu al doilea blat. Pune si restul de crema.
10. Presara cacaoa uniform.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro