Aceasta reteta de tort este foarte usoara si se prepara rapid. Uite cum sa o faci!
Ingrediente:
Pentru blat:
120 gr unt
80 gr zahar pudra
6 galbenusuri+ 6 albusuri
120 gr ciocolata neagra
160 gr zahar pudra
120 gr faina de grau
50 gr migdale tocate
Pentru decor:
100 ml apa
200 gr zahar pudra
45 gr unt
210 g de pudra de cacao
Mod de preparare:
1.
2. Mixeaza untul cu zaharul pudra foarte bine, dupa care pune faina si migdalele.
3. Adauga galbenusurile. Mixeaza dupa fiecare galbenus pus.
4. Incorporeaza usor apoi ciocolata topita.
5. Pune apoi albusurile spuma in compozitie, omogenizeaza cu o spatula si transfera intr-o tava de copt.
6. Baga in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ 60 de minute.
7. Cat se coace blatul, topeste untul si amesteca-l cu cacaoa.
8. Pune apoi apa si zaharul la mediu. Trebuie sa obtii un sirop usor colorat.
9. Scoate blatul din cuptor, injumatateste-l pe orizontala si toarna jumatate din sirop pe o parte din blat.
10. Acopera cu a doua parte de blat, apoi cu restul de sirop si toarna si untul topit cu cacao.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro