Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie. O explozie de arome și prospețime în fiecare mușcătură!

Rețetă de Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie

Tortul cu cremă de frișcă și fructe reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tort cu cremă de frișcă și fructe. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort cu cremă de frișcă și fructe, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Tort cu crem ă de frișcă și fructe

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tort cu cremă de frișcă și fructe, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – 50 minute

Porții  - 10-12 persoane

Ingrediente – Tort cu crem ă de frișcă și fructe

  • 2 căni de făină
  • o linguriță de praf de copt
  • o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de linguriță de sare
  • o cană de unt (la temperatura camerei)
  • o cană și jumătate de zahăr granulat
  • 4 ouă mari (la temperatura camerei)
  • o cană de zară
  • 2 linguri de esență de vanilie
  • 2 căni de smântână groasă
  • o jumătate de cană de zahăr pudră
  • fructe proaspete (la alegere)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10-12 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Rețetă de Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie [Sursa foto: unsplash]

Citește și: Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!

Mod de preparare - Tort cu crem ă de frișcă și fructe

Pasul 1.     În primul și-n primul rând, vom   preîncălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius. În continuare vom avea nevoie de trei forme de tort, în care vom presăra puțină făină.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol  potrivit, în care vom amesteca 2 căni de făin ă, o linguriță de praf de copt, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și o jumătate de linguriță de sare, apoi lăsăm bolul deoparte.

Pasul 3.  Separat, într-un alt bol mare, cu un mixer vom bate o cană de unt (la temperatura camerei), până devine ușor și pufos. Imediat apoi, treptat, vom adăuga și o cană și jumătate de zahăr granulat, ingrediente pe care le vom bate, până se omogenizează bine.

Pasul 4.  A venit timpul să adăugăm și 4 ouă mari (la temperatura camerei) în amestecul de unt, pe rând, timp în care vom bate bine după fiecare adăugare. Adăugam apoi și o cană de zar ă și 2 lingurițe de esență de vanilie la amestec și amestecăm până se omogenizează bine.

Rețetă de Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie [Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Pasul 5.  Adăugați treptat ingredientele uscate peste ingredientele umede, în timp ce amestecați până când aluatul este omogen și foarte bine combinat. Acum a venit momentul să împărțiți aluatul în mod egal pentru formele de tort pregătite. Cu ajutorul unei spatule, vom netezi aluatul din fiecare tavă.

Pasul 6.  Coaceți blatul timp de aproximativ 25-30 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în centrul fiecărui tort iese curată. După acest interval de timp, blatul se lasă la răcit în tavă înainte, de a-l scoate.

Pasul 7.  În continuare, într-un bol mare, cu un mixer vom bate 2 căni de smântână groasă cu o jumătate de cană de zahăr pudră, până se formează vârfuri tari.

Pasul 8.  Acum vom așeza unul dintre straturile de tort pe o farfurie de servire, vom întinde un strat generos de frișcă, apoi al doilea strat de blat, un alt strat de frișcă, un ultim strat de blat și un ultim strat de frișcă. Se ornează cu mai multe fructe, după preferințe, iar rețeta este gata!

Tortul cu cremă de frișcă și fructe  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

Rețetă de Tort cu cremă de frișcă și fructe, perfect pentru orice ocazie [Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Mini ruladă de ciocolată. Un desert preparat cu ușurință!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Rețetă de Pandișpan cu zmeură. Nu este nevoie de praf de copt!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină