Blondina a pregătit un desert inedit, perfect pentru această perioadă de iarnă.
Vedeta a gătit un tort de sărbătoare, cu cremă fină de lapte, ciocolată, caramel, frișcă și fistic, pe blat de biscuiți, iar aceasta a explicat care sunt pașii pentru un desert delicios și perfect pentru perioada de iarnă.
Totul este foarte ușor de realizat, deoarece blatul este de biscuiți, iar Cristina amestecă laptele, cu untul și biscuiții sfărâmați la blender, bate frișca până când se întărește, adaugă esențele, pune cacao dacă dorește să facă mai multe culori între creme, iar deasupra ornează cu câțiva fulgi de ciocolată și fistic. Totodată, caramelul sărat este perfect pentru a realiza un întreg strat între biscuiți, oferind un gust inedit desertului.
Aceasta prăjitură este fără coacere. “Vreau să vă fac tortul meu preferat, tort de biscuiți cu caramel, lapte condensat și frișcă și am și o cremă de fistic. Avem aici un castron de biscuiți, caramel și ca să nu sără caramelul, punem pe rând din ingrediente pentru că oricum se vor combina foarte bine cu tot ce e dulce. Se amestecă foarte bine până se incorporează untul.
Ce bine miros biscuiții cu unt! Pun niște sirop de lămâie, scorțișoară, esență de rom. Acest tort este tort la rece, deci nu este gătit. Am pus tava și acum îl aplatizez. E important să stea 10 minute la frigider cât facem noi frișca, să se întărească un pic untul. Batem până se întărește de tot. Doamne, ce bunătate! Și acum avem aici niște caramel, chiar dacă am sărat. Punem caramelul, lapte condensat, pun frișcă în laptele condensat ca să întărească un pic mai mult laptele.
Puteți face ciocolată albă sau puteți face un mouse de ciocolată albă sau neagră dacă puneți. După ce întindem, am băgat la frigider. Punem și cacao în crema noastră absolut superbă, plasăm crema noastră pe tort. Nu o s-o întind tocmai pentru că v-am explicat, ea nu este foarte tare și n-am vrut să o congelez. Uitați ce bine arată, cât de fermă și de bună este frișca.
Întindem bine frișca și îl punem la frigider și lăsăm acolo câteva ore să se întărească. Este maximum de decor pe care vreau să-l fac.”, a povestit Cristina Cioran.
Blondina a pregătit un desert inedit, perfect pentru această perioadă de iarnă.
Lucrurile pentru care Andreea Raicu încheie anul 2024 cu recunoștință. Vedeta a făcut bilanțul momentelor și oamenilor din viața ei. „Am decis să nu mai pun etichete: bun sau rău.”
Diana Puiu31 decembrie 2024Actualizat: 31 decembrie 2024, 15:20