Tortul cu cremă de unt și bezea cremoasă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort cu cremă de unt și bezea cremoasă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort cu cremă de
Rețetă de Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort cu cremă de unt și bezea cremoasă, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 25 minute
Timp de preparare – 35 minute
Timp total – o oră
Porții – 10 persoane
Ingrediente – Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă
Ingrediente pentru blat
- 60 ml iaurt grecesc
- 180 ml lapte
- oțet
- 200 g făină
- sare
- bicarbonat de sodiu
- praf de copt
- 170 g unt (la temperatura camerei)
- 200 g zahăr granulat
- 3 albușuri de ou
- apă de trandafir (opțional) sau o esență de vanilie
- ulei
- unt
Ingrediente pentru cremă
- 5 albușuri de ou
- 150 g zahăr granulat
- sare
- 450 g unt (la temperatura camerei)
- esență de vanilie
Ingrediente pentru decor
- pudră de cacao
- mingi de ciocolată (opțional)
Citește și: Rețetă de curcan la cuptor. O friptură fragedă, demnă de o masă festivă
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Mod de preparare - Tort cu cremă de unt și bezea cremoasă
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite în care vom adăuga 60 de mililitri de iaurt grecesc, alături de 180 de mililitri de lapte, o linguriță de oțet, iar cu ajutorul unui tel vom amesteca bine. Bolul se lasă, momentan, deoparte.
Pasul 2. Într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom așeza o sită, peste care vom adăuga 200 de grame de făină, o jumătate de linguriță de sare, un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de praf de copt. Cernem conținutul, îl mai amestecăm puțin cu ajutorul unui tel și lăsăm bolul deoparte.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de bolul mixerului, în care vom adăuga 170 de grame de unt (la temperatura camerei), iar în timp ce mixăm, vom adăuga treptat și 200 de grame de zahăr granulat. Continuăm să amestecăm până când vom obține o textură cremoasă și fină. Apoi urmează să adăugăm și 3 albușuri de ou și 2 lingurițe de apă de trandafir (opțional) sau o esență de vanilie și amestecăm în continuare.
Pasul 4. Între timp, vom scoate și tăvile rotunde pentru blat, în interiorul cărora vom adăuga puțin ulei cu care le vom unge, iar mai apoi vom presăra și puțină făină. Apoi urmează să adăugăm și hârtie de copt, însă doar pe fundul tăvilor, nu și pe margine. Aceste hârtii de copt, din fiecare tavă în parte, se vor unge cu puțin unt, peste care vom mai presăra încă puțină făină.
Pasul 5. În bolul de mixer în care se află untul, zahărul granulat, albușurile și apa de trandafir sau esența de vanilie, vom adăuga, treptat, și conținutul bolului cu făină, sare, bicarbonat de sodiu și praf de copt, în timp ce mixăm la nivel redus.
Citește și: Ruladă de bezea cu cremă mătăsoasă și fructe de pădure. Musafirii vor cere a doua porție!
Pasul 6. Imediat ce am terminat, vom turna aluatul în cele 4 tăvi rotunde pe care tocmai ce le-am pregătit, iar cu ajutorul unei spatule, vom întinde aluatul, astfel încât să fie uniform pe toată suprafața acesteia. Blatul nostru de tort se va coace timp de aproximativ 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Pasul 7. În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei noastre. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 5 albușuri de ou, alături de 150 de grame de zahăr granulat, pe care le vom amesteca tot cu telul. După ce am obținut o consistență asemănătoare cu o spumă, bolul se pune pe o oală cu apă fierbinte, pe aragaz. Conținutul se amestecă continuu cu telul, se adaugă un praf de sare, iar când observăm că va avea o consistență mai lipicioasă, o vom lua de pe oală și o vom transfera în bolul de mixer, pe care îl vom și porni. Pentru ca acesta să se răcească mai repede, vom pune câteva pungi de gheață sau mazăre congelată, în jurul bolului.
Pasul 8. După ce acesta s-a mai răcit, vom adăuga treptat, în timp ce continuăm să amestecăm, 450 de grame de unt (la temperatura camerei). Compoziția se pune la frigider pentru aproximativ 5 minute.
Pasul 9. În acest timp, vom scoate din cuptor formele noastre de blat. Așteptăm puțin până când putem scoate blatul din tăvi, iar apoi nu uităm să îndepărtăm hârtia de copt și le lăsăm să se răcească. Scoatem de la frigider bolul cu crema, pe care o vom mai mixa puțin, moment în care vom adăuga și o esență de vanilie.
Pasul 10. A venit timpul să ne ocupăm de asamblarea tortului nostru delicios. Așadar, vom așeza pe un platou, primul strat de blat, iar apoi, după ce am pus crema într-un poș sau într-o pungă, vom începe să acoperim primul strat de blat, pentru a adaugă și al doilea blat, apoi iar cremă, blat, cremă, blat și cremă, atât deasupra, cât și ca înveliș al tortului. Cu ajutorul unei spatule, timp în care rotim platoul nostru pe care am așezat tortul, vom înveli frumos și uniform tot tortul, cu cremă. Deasupra se mai poate orna cu cremă, pudră de cacao și câteva mingi de ciocolată (opțional). Se mai introduce la frigider pentru puțin timp, iar rețeta este gata!
Tortul cu cremă de unt și bezea cremoasă este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu mousse de ciocolată albă și fructe de pădure. Desertul nu necesită coacere!