Tort cu miere și cremă albă. O dulceață de tort în adevăratul sens al cuvântului!

retete de gustare

Tort cu miere și cremă albă

Tortul cu miere și cremă albă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu miere și cremă albă.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Tort cu miere și cremă albă, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort cu miere și cremă albă

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Detoxificarea de dulce. Ce se întâmplă în corp timp de 30 de zile dacă renunți la zahăr

Tort cu miere și cremă albă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tort de ciocolată cu cireșe. Un gust inedit combinat cu ciocolată și cireșe!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Tort cu miere și cremă albă[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 450 g de făină
  • 350 g de zahăr
  • 300 g de unt
  • 250 ml de lapte
  • 4 ouă
  • 4 linguri de miere
  • o linguriță și jumătate de bicarbonat de sodiu

tort cu miere si crema alba
Tort cu miere și cremă albă[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru cremă

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 1 L și jumătate de lapte
  • 250 ml de frișcă lichidă
  • 13 linguri de griș
  • 9 linguri de zahăr

tort cu miere
Tort cu miere și cremă albă[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru decor

  • fructe de pădure

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitat e de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați

ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Tort cu miere și cremă albă[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă delicioasă este să începem prin a pregăti blatul. Așadar, într-o baie de aburi vom topi untul, alături de zahăr, dar și lingurile de miere, timp în care vom amesteca constant.
    Ne vom opri abia în momentul în care amestecul devine lichid, iar zahărul este topit complet. Focul se va da la minim, iar tot în acest amestec vom bate și ouăle, timp în care vom amesteca foarte bine. Temperatura nu trebuie să fie una ridicată pentru că oul va ajunge să se gătească.
  2. Odată ce am terminat acest pas, vom lua amestecul de pe foc și el vom lăsa seama răcească puțin. După ce s-a mai răcit vom adăuga și amestecul de făină și bicarbonat de sodiu, ingrediente pe care le-am trecut printr-o sită înainte, și în timp ce le adăugăm vom amesteca constant și treptat până când vom obține un aluat ușor și omogen. În cazul în care observați că aluatul este mult prea gros sau mult prea lichid, mai puteți adăuga puțin lapte.
  3. Într-o tavă rotundă de cuptor cu pereții detașabili vom așeza hârtie de copt și vom turna în ea tot aluatul nostru pentru blat, pe care îl vom nivela cu ajutorul unei spatule. Încălzim cuptorul la 180°C și coacem blatul timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp vom scoate tava din cuptor și vom lăsa blatul să se răcească.
  4. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm o oală de dimensiuni potrivite în care să turnăm tot laptele, și să-l aducem la punctul de fierbere, la foc mediu. Abia apoi vom adăuga și grișul dar și cantitatea de zahăr și vom continua să gătim și să amestecăm constant până când observăm că amestecul începe să se îngroașe. Oala se va lua de pe foc și o vom acoperi cu o folie alimentară și-am lăsat să se topească complet.
  5. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom bate frișca pentru a obține o spumă, pentru ca ulterior după ce compoziția anterioară s-a răcit complet, le vom combina și vom obține crema noastră pentru tort.
  6. Acum că atât blatul nostru cât și crema sunt gata, ne putem ocupa de asamblarea tortului. Așadar, va trebui să tăiem în 3 straturi blatul nostru, iar pe un platou rotund să așezăm un prim strat de blat. Jumătate din cantitatea de cremă o vom întinde pe acest blat cu ajutorul unei spatule, deasupra vom așeza și al 2-lea strat de blat, peste care vom întinde restul de cremă, iar nu în ultimul rând deasupra vom așeza și ultimul strat de blat. Pentru decor vom așeza peste tortul nostru și câteva fructe proaspete de pădure, iar tortul se va introduce în frigider peste noapte, rețeta de astăzi fiind gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Tort cu miere și cremă albă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

6 salate delicioase și sănătoase pentru a scăpa rapid de grăsimea de pe burtă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies