Tortul cu miere și cremă albă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu miere și cremă albă.
Rețetă de Tort cu miere și cremă albă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Detoxificarea de dulce. Ce se întâmplă în corp timp de 30 de zile dacă renunți la zahăr
Citește și: Tort de ciocolată cu cireșe. Un gust inedit combinat cu ciocolată și cireșe!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 450 g de făină
- 350 g de zahăr
- 300 g de unt
- 250 ml de lapte
- 4 ouă
- 4 linguri de miere
- o linguriță și jumătate de bicarbonat de sodiu
ingrediente pentru cremă
- 1 L și jumătate de lapte
- 250 ml de frișcă lichidă
- 13 linguri de griș
- 9 linguri de zahăr
ingrediente pentru decor
- fructe de pădure
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitat e de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă delicioasă este să începem prin a pregăti blatul. Așadar, într-o baie de aburi vom topi untul, alături de zahăr, dar și lingurile de miere, timp în care vom amesteca constant. Ne vom opri abia în momentul în care amestecul devine lichid, iar zahărul este topit complet. Focul se va da la minim, iar tot în acest amestec vom bate și ouăle, timp în care vom amesteca foarte bine. Temperatura nu trebuie să fie una ridicată pentru că oul va ajunge să se gătească.
- Odată ce am terminat acest pas, vom lua amestecul de pe foc și el vom lăsa seama răcească puțin. După ce s-a mai răcit vom adăuga și amestecul de făină și bicarbonat de sodiu, ingrediente pe care le-am trecut printr-o sită înainte, și în timp ce le adăugăm vom amesteca constant și treptat până când vom obține un aluat ușor și omogen. În cazul în care observați că aluatul este mult prea gros sau mult prea lichid, mai puteți adăuga puțin lapte.
- Într-o tavă rotundă de cuptor cu pereții detașabili vom așeza hârtie de copt și vom turna în ea tot aluatul nostru pentru blat, pe care îl vom nivela cu ajutorul unei spatule. Încălzim cuptorul la 180°C și coacem blatul timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp vom scoate tava din cuptor și vom lăsa blatul să se răcească.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm o oală de dimensiuni potrivite în care să turnăm tot laptele, și să-l aducem la punctul de fierbere, la foc mediu. Abia apoi vom adăuga și grișul dar și cantitatea de zahăr și vom continua să gătim și să amestecăm constant până când observăm că amestecul începe să se îngroașe. Oala se va lua de pe foc și o vom acoperi cu o folie alimentară și-am lăsat să se topească complet.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom bate frișca pentru a obține o spumă, pentru ca ulterior după ce compoziția anterioară s-a răcit complet, le vom combina și vom obține crema noastră pentru tort.
- Acum că atât blatul nostru cât și crema sunt gata, ne putem ocupa de asamblarea tortului. Așadar, va trebui să tăiem în 3 straturi blatul nostru, iar pe un platou rotund să așezăm un prim strat de blat. Jumătate din cantitatea de cremă o vom întinde pe acest blat cu ajutorul unei spatule, deasupra vom așeza și al 2-lea strat de blat, peste care vom întinde restul de cremă, iar nu în ultimul rând deasupra vom așeza și ultimul strat de blat. Pentru decor vom așeza peste tortul nostru și câteva fructe proaspete de pădure, iar tortul se va introduce în frigider peste noapte, rețeta de astăzi fiind gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.