Tort cu mousse de halva! Delicios şi rapid de făcut
Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 24cm:
Blat:
3 oua
3 linguri de zahar
2 linguri faina
1 lingura de cacao
1 varf de cutit praf de copt
Mousse de halva:
150g halva din floarea soarelui Feleacul
50g ciocolata alba
500ml smantana pentru frisca
10g gelatina
Citeste si: Supă cu găluşte pufoase- reţetă ca la mama acasă
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Pentru sirop:
150ml apa
1 lingurita esenta de rom
Decor:
fulgi de cocos
biscuiti zdrobiti
ciocolata
Mod de preparare:
Pentru inceput preparam blatul care este unul clasic de pandispan; batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam si galbenusurile treptat si mixam bine dupa fiecare. Faina o cernem impreuna cu cacao, adaugam praful de copt si apoi treptat o adaugam la amestecul de oua, amestecand usor cu o spatula astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.
Turnam amestecul intr-o forma de 24cm tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180g C timp de 15 minute. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il rasturnam pe un platou.
Citeste continuarea aici.